Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517106
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Viena no būtiskākajām pilnvērtīgu tirgus attiecību veidošanas problēmām pārejas ekonomikas valstīs ir hipotekārās kredītsistēmas attīstība. Atšķirībā no daudzām citām jomām Latvijā, to skaitā, piemēram, komercbanku sistēmas veidošanas un funkcionēšanas, hipotekārās kredītsistēmas veidošanā attīstīto valstu pieredze ir izmantota tikai daļēji. Tas ir pamatots ar to, ka klasiskajā veidā hipotekāro attiecību attīstība noved pie šauri specializētu kredītiestāžu – hipotēku banku – izveidošanās. Šis process ir ilgstošs, bet Latvijas ekonomiskā situācija prasīja straujas un dziļas ekonomiskās reformas. Tāpēc specializēto banku dibināšana un funkcionēšana tirgus ekonomikas veidošanās sākumstadijā ir iespējama tikai plašos valsts atbalsta apstākļos. Vienlaicīgi šāda politika var kavēt nekustamā īpašuma un kapitāla tirgu veidošanos un kropļot visu tirgus ekonomiku.
Latvijā, tāpat kā vairākās Rietumeiropas valstīs, hipotekārajai kredītsistēmai ir senas tradīcijas. Latvijā šādi kredīta veidi kļuva aktuāli 1918.gadā, kad nodibinājās Latvijas Republika. Jaunajai valstij bija nepieciešams attīstīt jaunas nozares, celt jaunas rūpnīcas, kas tad arī dotu uzplaukumu.
1918.gada novembrī, kad nodibinājās Latvijas valdība, notika vācu karaspēka izvešana, līdz ar to aizplūda arī daļa uzkrātā banku kapitāla. 1919.gada jūlijā pagaidu valdībai atgriežoties, bankas atjaunoja savu darbību veicot naudas maiņas operācijas. Pēc kara Latvijā bija ievērojams kapitāla trūkums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1319145
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties