Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:771978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads.    4
  Hipotēka.    5
  Hipotēka uz nekustamu īpašumu.    6
  Hipotēkas nodibināšana.    7
  Hipotēkas pārjaunošana un dzēšana.    10
  Kuģu hipotēka.    13
  Komercķīla.    14
  Secinājumi.    16
  Bibliogrāfija.    17
Darba fragmentsAizvērt

Pamazām attīstot Latvijas ekonomiku, atgūstoties no padomju laikiem, cilvēki ieiet tirgus apritē. Es nevēlējos teikt, ka PSRS laikos ekonomika nebija attīstīta, tomēr jāatzīst, ka aprobežojumu bija ļoti daudz. Kaut vai ņemot par pamatu hipotēku, kas arī ir mana referāta temats, tās ķīla ir nekustamais īpašums, kas padomju laikos nemaz nepastāvēja. Tomēr runa jau arī nav par to. Mainoties politiskajiem režīmiem, Latvijā sākās sava veida haoss, kas ar rūpīgu darbu un pacietību bija jāpārvar. Tieši Latvijas ekonomika tad izcēlās ar savu nestabilitāti, un tad vēl tās Bankas Baltijas lietas, kas satrauca visu valsti un daudzi cilvēki zaudēja pat savus mūža ietaupījumus. Varētu teikt, ka veidojās zināma neuzticība gan bankām, gan pašai valstij. Tomēr laiks nestāv uz vietas, un viss pamazām nokārtojas. Pēc pēdējiem statistikas datiem tieši jaunieši (to skaitā studenti) uzticas bankām visvairāk, kā arī vidēja gājuma cilvēki labprāt sadarbojas ar bankām, tomēr vecāka gājuma cilvēki bankām uzticas nelabprāt.
Kāpēc es savu referātu uzsāku ar Latvijas ekonomiku un banku reitingu? Atbilde ir ļoti vienkārša, jo tam visam ir vistiešākais sakars ar mana referāta izvēlēto tematu: hipotēka.
Hipotēka - viens no ķīlas tiesību veidiem, kas mūsdienās tiek pielietots visbiežāk. Šis biežums izpaužas vairāk nevis individuālos darījumos starp privātām personām, bet gan starp privātām personām un bankām. Tieši bankas ir tās, kuras labprātāk aizdod privātām personām , kā arī juridiskām kredītus, aizdevumus uz noteiktas likmes procentiem un uz noteiktu laiku, kā jau katrā bankā tas ir atrunāts tipveida kredītlīgumos.
Šī attiecīgā pozīcija ir izskaidrojama ar to, ka nekustamais īpašums ir visizdevīgākais ķīlas veids gan bankām, gan privātpersonām. Savukārt šo izdevīgumu varēs aplūkot pašā referāta gaitā, kas izpaužas visai nozīmīgi.
Apkopojot iepriekš teikto, ir vēl jāpiebilst, ka mana referāta izvēles noteicošais faktors bija tieši zinātkāre hipotēkas būtības noskaidrošanai un savu zināšanai padziļināšanai šajā jautājumā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties