Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:692751
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zemūdens masāžas dušas ietekmē uz organismu liela nozīme ir tiešai mehāniskai iedarbībai uz audiem, kuras dēļ tiek veicināta organisma šķidrumu (asins, limfas, šūnstarpu šķidruma) pārvietošanās, audu izstiepšanās un nobīde. Masāžas mehāniskais faktors stimulē vielmaiņu, audu elpošanu un asinsriti, likvidē sastrēgumu, paaugstina audu temperatūru.
Masāža labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Rodas iekšējo orgānu asins pieplūde ādai un muskuļiem, kļūst vieglāka un paātrinās venozā asinsrite. Vērojama perifērisko asinsvadu paplašināšanās. Kļūst vieglākā sirdsdarbība. Pieaug sirds spēja dzīt asinis, uzlabojas miokarda asinsapgāde, kā arī tā spēja sarauties. Samazinās vai tiek likvidēta asins stāze, sastrēgums mazā un lielā asinsrites lokā. Pastiprinās šūnas metabolisms, tiek stimulēta asinsrades sistēma.
Masāžas ietekmē pieaug saišu aparāta elastība un kustīgums. Masāža veicina sinoviāla šķidruma sekrēciju, veicina tūskas, izsvīduma un patoloģisku locītavu nogulsnējuma uzsūkšanos. Tā uzlabo trofiskos procesus ādā, attīra ādu no nolobītām epidermas šūnām, stimulē sviedru un tauku dziedzeru darbību, labvēlīgi ietekmē ādas muskuļu tonusu.
Zemūdens masāža īpaši efektīvi ietekmē muskuļus. Muskulatūrā būtiski pieaug atvērto kapilāru skaits un palielinās to diametrs. Masāža veicina pienskābes daudzuma samazināšanos muskuļos un organisko skābju izvadi, bet tas savukārt pēc muskuļu slodzes veicina noguruma mazināšanos.
Zemūdens masāžas duša ir indicēta balsta un kustību aparāta, kā arī perifēras nervu sistēmas slimību un traumu gadījumā, pie perifēras asinsrites traucējumiem.

Hidroterapiju var izmantot ne tikai kā papildmetodi dažādu slimību ārstēšanai, bet arī, lai stiprinātu un uzlabotu veselību. Tās stiprina imūnsistēmu, attīsta organisma spēju pretoties slimībām, stresam, sliktiem laika apstākļiem. Ūdens procedūras veic arī skaistumkopšanas nolūkā, tās palīdz atbrīvoties no liekā svara un celulīta, jo uzlabo asinsriti un aktivizē vielmaiņu, tādēļ sāk noārdīties tauki, palielinās muskuļu tonuss. Taču jāuzsver, ka ūdens procedūras nevar aizstāt vingrošanu, tāpēc mediķi atzīst, ka vislabāk būtu abas šīs nodarbības apvienot. Šajā laikā, kad tik daudzi cilvēki nepietiekami nodarbina muskuļus, toties ir pakļauti nepārtrauktai garīgai pārslodzei, ūdens procedūras ir noderīgas arī tāpēc, ka sniedz tik nepieciešamo atslodzi gan ķermenim, gan prātam. Ne velti arvien vairāk cilvēku savā dzīvoklī vēlas ierīkot burbuļvannu un dažādas hidromasāžas ierīces.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties