Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:964879
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Hewlett Packard vēsture    3
  Hewlett Packard Latvijā    5
  Hewlett Packard ražošanas galvenie virzieni    6
  Hewlett Packard gadskaitļos    8
Darba fragmentsAizvērt

Nav daudz tādu datorfirmu, kuras savu darbību uzsākušas jau pirms Otrā pasaules kara. Acīmredzot jaunām firmām ir daudz vieglāk izmēģināt spēkus nezināmā tehnoloģijas nozarē.
Firmu nodibināja divi draugi – Deivs Pakards un Bils Hjūlets, kuri bija kopā mācījušies Stanfordas universitātē par elektroinženieriem. Deivs ar Bilu ciešāk sadraudzējās Kolorado kalnos, kur abi pāris nedēļu makšķerēja pēc universitātes beigšanas. Atklājās abu kopējas intereses un vienots skatījums uz dzīvi. Pēc mācībām Deivs aizgāja strādāt uz General Electric, bet Bils universitātē turpināja pētniecības darbu. Sava profesora Freda Termana iedvesmots, viņš izveidoja audio oscilatoru – skaņas signālu ģeneratoru, kas bija vienkāršāks un drošāks nekā citi tā laika modeļi.
Deivs sarunāja pāris brīvdienu General Electric un devās apspriest ar Bilu jaunās ierīces komerciālās pārdošanas iespējas. Brīvdienas “ievilkās”, un Deivs tā arī vairs neatgriezās vecajā darbā, jo kopā ar Bilu izveidoja savu uzņēmumu. Firmas nosaukumā nolēma iekļaut draugu uzvārdus, kuru secību noteica, metot monētu. Tā nu 1939. gada 1. janvārī dienasgaismu ieraudzīja Hewlett Packard ar 538 dolāru pamatkapitālu un telpām īrētā garāžā. Deiva un Bila sievas arī iesaistījās uzņēmuma darbā un veica administratīvus pienākumus.
Lai pircēji nedomātu, ka pērk iekārtu no galīgiem iesācējiem, jauno oscilatoru nosauca par modeli 200A. Pirmais lielākais tā pircējs bija Volta Disneja studija, kas ar šā aparāta palīdzību veidoja stereofonisko skaņu pavadījumu toreiz ļoti populārajai multiplikācijas filmai Fantāzija. Modeļa 200A panākumi firmas vadītājiem ļāva apzināties vienu no galvenajiem dzinējspēkiem – nepārtraukta jaunu, labāku produktu izstrāde.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties