Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:635662
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

7. Autores pārdomas
Iepazīstoties ar Hercoga Jēkaba dzīves gaitu un viņa sasniegumiem varu tikai piekrist viņa vadīšanas stilam. Autore arī uzskata, ka merkantilisma vadīšanas politika ir visveiksmīgākā saimnieciskajā darbībā. Ražot ar pašu rokām savā valstī – savā teritorijā un veikt eksportu ar gatavu produkciju vienmēr ir bijis izdevīgāk. Ne vienmēr “uz reiz” sasniegtais rezultāts būs izdevīgs, īpaši Latvijas situācijā, bet nākotnē - BŪS. Merkantilisms veicina ražošanu. Valstij palielinās resursu bāze (kvalificēts darba spēks, izglītoti vadītāji, dzimstība u.t.t.).
Ja valsts ir nodrošināta ar resursu bāzēm ir iespēja valstij domāt par ekonomiskiem rīkiem, kā palīdzēt veicināt eksportu. Kaut vai par piemēru ņemsim Polijas valsts piemēru par naudas devalvāciju. Devalvējot valūtu iekšzemē – preces un pakalpojumus padarot lētas. Ārzemniekiem rodas iespēja no šīs valsts iegādāties lētāku produkciju, nekā to pirkt savā valstī. Valsts var arī vietējos ražotājus un lauksaimniekus atbalstīt ar subsīdijām, dotācijām.
Skatoties uz mūsu valsti Latviju, diemžēl, autorei nākas secināt, ka katrs domā tikai pats par sevi un savu kabatu. Latvijai noderētu jauns Hercogs Jēkabs, kas spētu samazināt bezdarbu, saglāb uzņēmumus un atvērt jaunus ražošanas uzņēmumus valstī, palielināt dzimstību. Šobrīd arī mūsu valdībai ir iespēja sākt strādāt kā komandai, bet …. pastāv daudz šķēršļu. Vislielākais šķērslis ir cilvēki – indivīdi, kas nevēlas vai negrib strādāt komandā, lai kaut ko sasniegtu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties