Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:775351
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  BIOGRĀFIJA    3
  1977.GADA, 44. PASAULES HOKEJA ČEMPIONĀTS    8
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    10
Darba fragmentsAizvērt

Aculiecinieki teica, ka viņa īpašā meistarība ir saistīta ar to, ka Helmūts trenējās īpaši, ne tā kā visi pārējie. Ripas lidojuma trajektorija un metiena precizitāte bija tiešām unikāla, tā līdz šim neviens no Latviešu hokejistiem nekad nav spējis. Kaut kādā no brīžiem viņam pat piekāpās pats Vladislavs Tretjaks, kuru tajā laikā sauca par nepārspējamu vārtsargu. Tieši Balderis bija tas, kurš vienas spēles laikā spēja Tretjakam iemest pat 4 vārtus [4, 5].
Satikšanās ar treneri Viktoru Tihonovu, kļuva par tiešām galveno Helmūta Baldera noteicošo dzīves pagriezienu. Tieši pateicoties šim cilvēkam, Balderis iekļuva PSRS hokeja izlasē. PSRS komandā viņš bija pilnīgi jauniņais, kuru neviens īsti nezināja un ar kura spējām īsti neviens nerēķinājās un vispār šaubījās. Pat trenera Tihonova izvēli tika runāts, ka Balderis ir pilnīgi bailīgs un viņam nav spēju iet uz priekšu uzbrukumā, ka viņš visu laiku būs citu spēlētāju ēnā un, ka Tihonovs acīmredzami nožēlos par to, ka pieņēma tādu neapdomātu lēmumu. Savukārt Tihonovs nevienu neklausījās, sportiskā intuīcija viņam priekšā teica, ka no šī spēlētāja var izveidot īstu dārgumu un viņš nekļūdījās, un nekad nenožēlos savu izvēli. Jau 1977.gada Pasaules čempionātā Helmūts Balderis tika atzīts par labāko uzbrucēju [4, 5].
Jau tajā pašā 1977.gadā Balderis kļuva par CSKA kluba oficiālu biedru, kas ļoti sarūgtināja Rīgas fanus, jo laikā, kad Helmūts spēlēja Rīgas Dinamo sastāvā viņš kļuva par mīluli daudziem uzbrucējiem un citiem viņš bija kā paraugs. Helmūts teica, ka šo lēmumu viņš viennozīmīgi pieņēma patstāvīgi. Viņa pamatojums bija tas, ka vēlējās tiekties augstāk, pamēģinot savus spēkus, spēlējot ar īstām Pasaules hokeja zvaigznēm. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1364277
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties