Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933776
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Helicobacter pylori (H. pylori) ir viena no izplatītākam patogēnam baktērijām, tā ir gramnegatīva, spirālveida baktērija ar septiņām vienā galā novietotām viciņām, kas parasti atrodas kuņģa antrālajā daļā, un kas var izraisīt hronisku iekaisumu (gastrītu), kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas peptiskās čūlas, dispepsijas kā arī kuņģa vēzi cilvēkiem. Tai ir cieša saistība ar slimībām, kuras saistītas ar kuņģa skābi,jo kuņģa skābe veicina baktērijas augšanu. H. pylori infekcijas dēļ mainās arī gastrīna (viens no galveniem hormoniem, kas veicina kuņģa skābes veidošanos) sekrēcija. Tādējādi baktērijas izraisītā hipergastrinēmija var radīt hiperaciditāti, kas vērojama divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā. Ilgstošas hipergastrinēmijas dēļ pastiprināti veidojas parietālās šūnas, kas secernē sālsskābi. Augstā skābes koncentrācija divpadsmitpirkstu zarnas proksimālajā (augšējā) daļā veicina bakteriālas čūlas veidošanos.Visbiežāk H.pylori ir sastopama neattīstītās valstīs, nelielās pilsētiņās, laukos. Bieži vien zinātnieki to saista ar zemāku izglītības līmeni higiēnas jomā.
Inficēšanas ceļi :
1.Fekāli – orālais ceļš
2.Gastro – orālais ceļš
Fekāli – orālais ceļš vairāk raksturīgs mazattīstītajās valstīs, kas ir saistāms ar higiēnas neievērošanu. Toties gastro – orālais ceļš ir raksturīgs tieši labi attīstītām valstīm, bet to saista ar dažādas izcelsmes ūdens lietošanu. Cilvēkiem,kas lieto krāna ūdeni H.pylori infekcija ir biežāk sastopama nekā cilvēkiem kas lieto filtrētu vai vārītu ūdeni.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties