Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158724
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Informācija par autoru    4
  Par grāmatu    5
  Galveno tēlu raksturojums    6
  Valodas raksturojums    7
  Spriedzes līkne    8
  Mākslinieciskās izteiksmes lietojums    9
  Recenzija    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Kā jau katru gadu ir pienācis laiks, kad atkal ir jāņem grāmata rokās, jāizlasa tā, un vel par to grāmatu ir jāuzraksta referāts. Šogad mums tēma bija- „Latviešu jaunākā proza”, tas nozīmē ka mums ir jāizvēlās kāda latviešu autora grāmata no pēdējo gadu sarakstītajām. Ieejot biblotekā izvēle nebija liela- tā bija ļoti niecīga. Pieejot pie grāmatu plaukta es jau pēc grāmatu vāciņiem vien redzēju, ka lielāko daļu no tām es pat rokās negribu ņemt, bet es pašā sturī ieraudzīju kādu grāmatu labos, smukos vākos, nebija īpaši bieza, un atbilda visiem nosacījumiem. Es izlasīju grāmatas anotāciju uz grāmatas aizmugurējā vāka un man iepatikās. Tā nu es izvēlējos Gunta Dišlera grāmatu- „Piecel mani, Gabriēl”. Šai grāmatai ir 193 lpp un tā ir sadalīta 3 nodaļās. Grāmatas izdota izdevniecībā „Jumava”.
Sākumā grāmata lasījās diezgan grūti, un es nemaz tā īsti nesapratu par ko ir ši grāmata, bet kad tiku pāri pirmajai nodaļai lasīt palika daudz vieglāk. Grāmatu lasīju apmēram vienu nedēļu, bet referātu es uzrakstīju 3 dienās.
No sākuma es domāju, ka latviešu grāmatas itsevišķi jaunās ir neinteresantas un nesaistošas, bet kad es izlasīju šo grāmatu manas domas nedaudz mainījās.
Grāmata krietni atšķīrās no citām iepriekš lasītajām, jo tājā bija ļoti daudz stāstīts par dievu un enģeli. Ar šīm lietām cilvēks tā reāli nemaz nav saskāries un redzējis, bet tomēr grib ticēt ka tādas pastāv.
Viss kas man palika atmiņā no šis grāmatas es to esmu apkopojis šajā referāta ceru ka jums patiks.
Guntis Dišlers ir Vecās Derības teoloģijas docents un LELB mācītājs. Guntis Dišlers ir Latvijas Kristīgās akadēmijas pasniedzējs, un viens no Latvijas Kristīgās akadēmijas dibinātājiem. Lasītājiem līdz šim pazīstami viņa tulkojumi gan par baltu un latviešu senvēsturi, gan ebreju likteņiem 20.gadsimtā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties