Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511940
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Ikdienu liktenis kādu ģimenes locekli nostāda bēdīga fakta priekšā : ir smagi saslimis tuvinieks, un jārēķinās ar to, ka viņš turpmāk būs kopjams. Aprūpes iestādē bieži nonāk klienti jau ar ielaistām problēmām, smagiem izgulējumiem cilvēki mirst nevis ar pamat slimību, piemēram insultu, bet asins saindēšanās dēļ, ko rada izgulējumi. Ja cilvēks ir smagā stāvoklī, paralizēts un nekontrolē izvadorgānu funkcijas, izgulējumi var rasties jau pirmajā slimības dienā, sevišķi tas sakāms par ļoti veciem, korpulentiem vai tieši otrādi – vājiem cilvēkiem,. Svarīgi lai jau pirmajā dienā pie šāda slimnieka tiktu izsaukta aprūpes māsa no dežūrdienesta. Par šo vizīti nav jāmaksā. Māsiņa iemācīs ģimenei, kā pareizi kopt slimnieku, parādīs, kā jāklāj gulta, palīdzēs izraudzīties piemērotus slimnieku kopšanas līdzekļus un higiēnas piederumus.

Izgulējumu pazīmes:
Spiediena vietā āda kļūst sārta, pēc tam bālgana, iezilgana vai melnīgsnēji zila. Ādas krāsas izmaiņas saistītas ar asinsrites traucējumiem. Ja pacientam nav traucēta jušanas funkcija, viņš šajā vietā jūt sāpes, notirpumu. Ja pacients var, viņš mēģina kustēties, lai mazinātu spiedienu slimajā vietā. Tomēr, ja spiediens turpinās, ādā notiek neatgriezeniskas izmaiņas, tā plīst, veidojas čūlas, kas strauji palielinās. Tām padziļinoties, veidojas nekrozes ( āda kļūst melna). Ādas bojājuma vietā iekļūst infekcija, kas vēl vairāk apgrūtina dzīšanu
Ādas apskate un aprūpe

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties