Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982006
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gribu uzrakstīt par gruzīnu viesmīlību, jo viņi man likušies gandrīz viesmīlības etalons jau no bērnības laikiem, kad daži bija ieceļojuši un apmetušies uz dzīvi mūsu kolhozā. Gruzīnu tautas viesmīlība ir neaptverama. Referātā apkopoju trīs dažādu ceļotāju iespaidus par Gruziju un tās iedzīvotājiem, kā arī savu pieredzi ar gruzīniem šeit pat Jelgavā.

Kristīne Cimziete par saviem iespaidiem par Gruziju dalījās vortālā tvnet.lv. Gruzijā viņas mērķis bija apskatīt kalnus. Gruzija šķita interesants mērķis, jo tā zināmā mērā ir arī atgriešanās pagātnē, kur ir daudz krieviskā. Daba tur ir ļoti skaista. Gruzīni ir labi dziedātāji, viņiem ir lieliska virtuve, taču apartamenti gan viņiem liekas pavisam nebūtiski. Tika pabūts kalnos, kur ir fantastiska ainava, bet viesi uzmēti tādā kā barakā, kur gruzīni pat neiedomājās uztaisīt logu. Bet tas ko viņi atnes un uzliek uz galda gan ir kaut kas vienreizējs.
Ceļotāja stāstīja, ka gruzīni var pārkāpt jebkāda veida noteikumus, likumus, bet viesmīlības kodekss esot svēta lieta. - Bijām viena gruzīnu tiesneša dzimšanas dienā – galdi burtiski lūza! Un visu laiku sievietes tikai nesa klāt. Ir viens vakara vadītājs – tostu saucējs, kurš kopā ar ciemiņiem jubilāram uzsauc tostus un dzer par katru tostu. Sievietes var nedzert un necelties kājās, bet vīrietim pie katra tosta ir jāceļas kājās un jādzer. Tādā ziņā sievietes ir ļoti priviliģētas, jo viņas no tā visa var attiekties. Bet es teikšu, ka vīrietim tur ir ko turēt! Viņiem ir arī speciāli ragi (raga formas, ietilpīgi dzeramie trauki), kuri pie katra tosta ir jāizdzer sausi. Tā kā tosti ir nemitīgi, varbūt ir kādas šmaukšanās iespējas, bet tas ir nopietni.
Kristīne sajūsminājās, ka arī par katru ciemiņu tiek uzsaukts tosts. - Vispirms ir tosti par jubilāru, pēc tam par ciemiņiem. Tas jau ir mīļi un jauki, ka katrs tev kaut ko novēl. Faktiski sanāk tā, ka ap galdu vīrieši visu laiku stāv kājās un dzer, jo nav jau jēgas apsēsties, tā kā visu laiku tiek uzsaukti tosti. Mēs gribējām ātrāk braukt prom, bet nevarējām to darīt, kamēr par mums nebija uzsaukti tosti. Jo citādi sanāk, ka ciemiņš nemaz nav bijis, ja par viņu nav uzsaukts tosts! Viņai šķitis, ka cilvēki to visu novēl patiešām no sirds.

Arī Viestura Silenieka no vortāla draugiem.lv iespaidi par gruzīniem ir līdzīgi. Gruzija ir zeme, kas unikāla ar savu vēsturi, dabu, kultūras mantojumu un galvenokārt ar cilvēkiem. Viesturs stāsta, ka uzreiz bijis skaidrs, ka šeit teikšana viesim nav nekāda, pat arī tad, ja ciemiņš gruzīniem tiek uzskatīts kā dieva sūtnis un tādēļ tam pienākas viss, ko viņš vēlas. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties