Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185153
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Augļa, placentas un plēvju attīstības nenormālības rašanās iemesli ir vēl maz izpētīti. Pamatojoties uz esošajiem zinātniskajiem datiem, var domāt, ka attīstības anomālijas var rasties nelabvēlīgu apstākļu iespaidā, kuri iedarbojas uz augošo augļa olu.
Infekcijas slimību un mātes organisma intoksikācijas gadījumos, slimībās, kas ir saistītas ar skābekļa badu, temperatūras paaugstināšanos, rentgenu un rādija staru iespaidā u.c., var rasties embrija attīstības traucējumi.
Sevišķi jūtīgi pret nelabvēlīgām iedarbībām ir embriji agrīnajās attīstības stadijās (pirmajos grūtniecības mēnešos).
Attīstības defekti bieži izplatās veselā virknē orgānu un ir tik krasi izteikti, ka nav savienojumi ar dzīvību. Auglis iet bojā intrauterīnās attīstības periodā vai drīz pēc dzimšanas. Sastop viena orgāna vai ķermeņa daļas attīstības anomālijas; dažu orgānu (lūpu, pirkstu, dzimumorgānu u.c.) attīstības anomālijas netraucē piedzimušā bērna attīstību.

Augļa attīstības traucējumi ieilgusi grūtniecība un augļa nāve.

Hidrocefālija – ūdensgalva rodas pārmērīgi uzkrājoties šķidrumam smadzeņu dobumos. Šķidruma daudzums ir dažāds, dažreiz sasniedz pat 2 – 3 litru.
Anencefālija – auglim trūkst galvaskausa velves un lielākās galvas smadzeņu daļas. Ancefālu dzimst nedzīvi vai mirst pēc dzemdībām
Smadzeņu trīce – smadzeņu izspiešanās uz āru lielā avotiņa pakauša vai virsdegunes apvidū. Auglis var piedzimt dzīvs, bet parasti mirst jaunpiedzimušo dzīves periodā.
Vilka rīkle – augšlūpas, augšžokļa un cieto aukslēju šķelšanās. Mutes un deguna dobumi apvienojas, tāpēc zīstais piens iztek pa degunu, pa degunu piens var nokļūt elpošanas ceļos.
Zaķa lūpa – augšlūpas sķelšanās. Zaķa lūpu un vilka rīkli var likvidēt ar operācija palīdzību.
Mugurkaula šķelšanās – var būt jebkurā vietā, visbiežāk jostas apvidū.
Nabas trūce – var būt dažāda lieluma. Lielas trūces gadījumā var pārvietoties zarnu daļa un pat aknas tauku plēve, bērni visbiezāk nomirst, mazo trūci var novērst ar operācijas palīdzību.
Tūpļa atveres aizaugumi – apdraud bērna dzīvību. Šīs anomālijas gadījumā ir jāsniedz ķirurģiska palīdzība.
Daudzpirkstība – pirkstu skaits rokām un kājām ir lielāks nekā parasti. Papildpirkstiņi
dažreiz ir slikti attīstīti.
Kopā saauguši dvīņi – Saaugšana, pareizāk sakot, nepilnīga dvīņu sašķelšanās var rasties par vienolu monoamniju dvīņiem. Augļu saaugšana var būt galvas, krūšu kurvja, vēdera, gūžas apvidū.
Gigantiskais auglis – auglis, kura svars piedzimstot pārsniedz 5000 g, uzskata par gigantisku. Visbiežāk piedzimst vēlāk par 9 mēnešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties