Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980075
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grieķijas tirdzniecība, vēsture un kultūra vienmēr ir bijusi cieši saistīta ar Centrāleiropas valstīm. Tas ir tas pamats, uz kura bāzes tiek veidotas pastāvīgas attiecības. Īpašu uzmanību Grieķija pievērš šo valstu politiskajai stabilitātei un ekonomiskajai attīstībai.

Nenoliedzams ir fakts, ka demokrātija un ekonomiskā stabilitāte Centrāleiropā būs spēcīga tikai tai gadījumā, ja tās pamatā būs reģionāla un globāla mēroga drošas un mieru nesošas attiecības. Tāpēc Grieķija aktīvi atbalsta sadarbības un drošības garantu veicinošas darbības Centrālājā un Austrumeiropā. Lai pilnveidotu jau izveidoto politisko sadarbību, Grieķija, kopā ar ES partneriem, caur dažādām attīstības programmām, nodrošina šīm valstīm ievērojamu ekonomisku un tehnisku palīdzību. Ir jāpiemin, ka Grieķija uztur lieliskas divpusējas vienošanās attiecības ar Centrāleiropas valstīm tirdzniecības, zinātnes un kultūras notikumu un jauninājumu ietvaros, ko papildina ievērojams oficiālo vizīšu skaits. Papildus jānorāda uz veselīgu ekonomisku iejaukšanos, kas paredz tiešās investīcijas, ko Grieķu uzņēmumi veic šajās valstīs.

Arī Latvijai ir pieci divpusējie līgumi ar Grieķiju: līgums par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ir ieceļojušas nelegāli, līgums par savstarpējo atteikšanos no vīzām, līgums par sadarbību kultūras un izglītības jomā, līgums par sadarbību aizsardzības jomā un ekonomiskās, zinātnes un tehnoloģiskās sadarbības līgums.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1151895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties