Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:104565
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  GPRS būtība    4
  GPRS darbības principi    5
  Prognozes GPRS attīstībai    8
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Daudzi no mums savā dzīvē pastāvīgi izmanto internetu vai vismaz ir mēģinājuši to izmantot. Arī es piederu pie tiem, kam internet tīkls ir kļuvis vairāk nekā vienkārši brīvā laika pavadīšanas veids vai izklaide. Strādājot dienā 8 stundas un daudz brīvā laika pavadot darba vietā, var teikt, pastāvīgi saskaros ar internetu, kur pieejama darbam nepieciešamā informācija, jaunākās ziņas, daudz labu paziņu dažādos forumos u.t.t. Atnākot mājās, dažreiz iezvanos internetā, ja tur ir kaut kas ļoti steidzami darāms. Ja atrodos vietā, kur nav pieejams internets, vai arī nav piemēroti apstākļi, bieži vien izmantoju internet pieslēgumu, ko nodrošina mans mobilais tālrunis ar GPRS palīdzību.
Tieši par šo, it kā maz pazīstamo un, pagaidām, nepopulāro interneta pieslēgumu rakstīšu šinī referātā, jo bieži vien, sērfojot internetā caur mobilo tālruni, ir radusies vēlēšanās uzzināt daudz vairāk par šo pieslēgumu.
Kā primāro referāta mērķi varētu izvirzīt GPRS darbības pamatprincipu apskatīšanu, šī pakalpojuma efektivitātes un perspektīvas izvērtēšanu.
GPRS (General Packet Radio Service) ir vispārējs pakešu radioserviss. Tātad, GPRS būtībā nav internet pieslēguma veids, bet gan serviss, kas nodrošina pieslēgšanos internet vai kādam citam tīklam, ar mobilā tālruņa palīdzību, pie tam maksājot nevis par izmantoto laiku, bet gan aizsūtīto/saņemto datu apjomu.
Praktiski GPRS tehnoloģija maz atšķiras no GSM tehnoloģijas, GPRS pat varētu uzskatīt vairāk par GSM uzlabojumu, nevis par pavisam jaunu tehnoloģiju.
Ar GPRS palīdzību var apskatīt speciāli priekš mobilajiem tālruņiem veidotās mājaslapas, pieslēgt telefonu datoram un izmantot to kā modemu.
GPRS darbojas pakešu pieslēguma režīmā, tātad tīkls ir aktīvs visu laiku, kā tas ir, izmantojot pastāvīgo Interneta pieslēgumu. Dati tiek sūtīti pa paketēm tad, kad ir pieejami brīvi sakaru kanāli. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams iezvanīties, jebkurā brīdī var pārbaudīt e-pastu, nosūtīt jaunu ziņu vai pārlūkot kādu Interneta lapu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties