Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892782
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

20-40.gados amerikāņu psiholoģiju varēja sadalīt uz trijām nometnēm. Cilvēka uzvedības zinātniskos pētījumos dominēja biheiviorisms atšķirīgās versijās. Tomēr bija pētnieki, kuri bija neatkarīgi no šīm nometnēm, kas pamatā gājuši no psihisko parādību mērījuma praktiska uzdevuma - intelekta, personības iezīmēm, motivācijas.
Gordons Olports noteica personību kā to, ko indivīds pārstāv īstenībā, kā iekšējo kaut ko, kas determinē cilvēka mijiedarbības raksturu ar pasauli.
Savā pirmajā grāmatā "Personība: psiholoģiskā interpretācija" Olports aprakstīja un klasificēja vairāk nekā 50 personības atšķirīgas definēšanas. Viņš secina, ka eksistējošo definēšanu adekvātā sintēze var būt pausta frāzē: "Personība ir tas, kas cilvēks reāli ir". Dotā definēšana ir tik visaptveroša, cik ļoti līdz ar to arī neprecīzi. Atzīstot to, Olports aizgāja tālāk savā iesniegumā par to, ka "personība ir tas kaut kas, un tā kaut ko dara".
Kāda ir tā kaut kā daba? Olports atbildēja uz šo jautājumu, piedāvājot daudzkārtēju koriģēšanu rezultātā precīzu personības definēšanu: "Personība ir dinamiska organizācija individuālās psihofiziskās sistēmas ietvaros, kura nosaka viņai raksturīgo uzvedību un domāšanu".…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties