Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Goda un cieņas aizsardzības tiesiskais regulējums. Likumdošana, tiesu prakse

     

    Referāts10 Tiesības

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:399564
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Atbildētājas pārstāve L.Bīriņatiesas sēdē prasību neatzina, pamatojoties uz rakstveida paskaidrojumos norādītajiem argumentiem Iepazīstoties ar Atbildētājas sniegto informāciju tiesai, referāta autore viennozīmīgi uzskata, ka personai B. bija nepieciešams ievērot lietišķo rakstu stilu un ievērot lielāku, laika posmu starp e-pastu sūtīšanas laikiem, kā arī izturēties atbildīgāk un ievērot lielāku cieņu pret augstāk stāvošu personu. Referāta autore uzskata, ka šajā situācijā persona B. nav rīkojusies prettiesiski un perona B. bija tiesiska celt šādu prasību tiesā, jo to nosaka Civillikuma 2352.1 panta pirmā daļa, ka katram ir tiesības prasīt tiesas ceļā atsaukt ziņas, kas aizskar viņa godu un cieņu, ja šādu ziņu izplatītājs nepierāda, ka tās atbilst patiesībai. Balstoties uz šo likumu prasītājs bija tiesīgs lūgt , lai šī ziņa tiek atsaukta. Ņemot par pamatu 2352.1. Civillikuma punktu referāta autore uzskata, ka prasība ir nepamatota, jo ja amatpersona būtu publicējusi savu sniegto informāciju kā ziņu, tad prasītājs būtu tiesisks prasīt informācijas atsaukšanu, bet šajā gadījumā ņemot papildus klāt 100.pantu, amatpersona ir tikai paudusi savu viedokli, nevis konkrēti sniegusi ziņu. No tā var secināt ,ka amatpersona bija tiesīga paut savu viedokli, bet persona B. nevar pieprasīt realizēt viedokļa atsaukšanu , jo amatpersonai ir tiesības uz vārda brīvību. Konkrētajā gadījuma amatpersona bija tikai paudusi savu negatīvo viedokli par personu B.
Tālāk aplūkojot tiesas materiālu darba autore aplūko tiesas lēmumu: Piedzīt no /pers. B/, personas kods /personas kods/ par labu /Valsts amatpersona/, personas kods /personas kods/ ar lietas vešanu saistītos izdevumus par advokāta sniegtajiem pakalpojumiem 1425 EUR (viens tūkstotis četri simti divdesmit pieci euro).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1357359
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties