Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:288786
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
  Slēdziens    9
Darba fragmentsAizvērt

Savā referatā es centīšos atspoguļot to, ka īsti notiek globalizācija procesa gaita pasaulē, kā tas var ietekmēt demokrātiju, ekonomisku attīstību un kā tas var atspoguļoties uz Latvijas demokratizācijas procesu. Ir arī svarīgi pievērst uzmanību tam, kā, piemēram, attīstījās demokratija tadās valstīs kā Lielbritānija, Austrija, Dānija, Itālija, vai Francijā. Tas būtu interesant tāpēc, ka visas šīs valstis ir Eiropas Savienības dalībvalstis. Bet Eirpas Savienība ir ļoti labs globalizācijas piemērs, jo iestājoties tajā valstis iegūs daudz pieredzes, strādājot ar citas valsts politiķiem, iegūs arī jaunus labumus un jaunus problēmus un zaudējumus. Šīs valstis kļust ciešāk saistītas viena ar otru, jo tie sāk darboties savā starpā un apmainīties pieredzēm daudzās jomās. Tomēr viss nav tik ideāli, jo globalizācijas procesam ir arī savi mīnusi. Tas nozīme, ka iestājoties Eiropas Savienībā un NATO valsts uzreiz pakļauj sev globalizācijas procesam pilnīgi ar visām pozitīvām un negatīvām sekām. Par pozītīvu un negatīvu globalizācijas rezultātu es arī runāšu savā referātā. Ļoti svarīgi ir arī pievērst uzmanību tam, kā attīstās demokrātija Turcijā, Latvijā un Lietuvā, jo tieši šo valstu politiskie spēki par savu mērķi kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti ir izvirzījuši jau ilgu atpakaļ.
Tātad globalizācijas process šodien ir ļoti aktuāls jautājums, jo mūsdien tas strauji attīstās un līdz ar to arī attīstās demokrātija. Tāpēc ir ļoti svarīgi mūsdien izanalizēt to, kā šie divi processi mijiedarbojas, kādā vaidā kaitē viens otram un kādā veidā viens otram palīdz. Manuprāt, ļoti svarīgi arī pārskatīt to, ka tiek ievērotas cilvēku tiesības, kā darbojas demokrātiskās institūcijas, kā attīstās ekonomika valstī pēc iestāšanas kādā no organizācijām. Tie ir visi tie faktori, kuri ietekmē demokratizācija processu un, kuri maina kaut kādā veidā politisku iekārtu valstī. Ir arī jāparskata kā mainās valsts loma pasaulē ar globalizācijas attīstības palielināšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134791
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties