Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:362211
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nauda ir mūsdienām raksturīga un neiztrūkstoša sadzīves parādība, bez kuras ikdienas dzīve šķiet neiedomājama. Tai nav alternatīva, kura spētu aizstāt naudas funkcionalitāti, tas ir fenomens. Tādēļ es izvēlējos šo tematiku. Man šķiet interesanta G. Zimmela naudas kā fenomena interpretācija, jo par spīti savam laikmetam (19.20. gs.), viņš spēja atklāt naudas būtību dzīves realitātē, un tas pierāda, ka naudas nozīme visos laikmetos ir bijusi savstarpēji līdzīga.
Mana darba mērķis ir atklāt un analizēt G. Zimmela naudas filozofijas ideju pēc iespējas izsmeļošākā un konspektīvākā veidā. Protams, lai pamatīgi izpētītu šo problemātiku no visiem G. Zimmela izvirzītajiem aspektiem šim referātam būtu jābūt daudz apjomīgākam, tādēļ man bija jāizvērtē galvenās idejas, lai atklātu naudas būtību un tās nozīmi sabiedrībā. Esmu mēģinājusi konspektīvi izvirzīt, manuprāt, nozīmīgāko problemātiku citāta veidā no literatūras avotiem un pievienojusi savu analīzes interpretāciju pēc empīriskām zināšanām.
Šajā darbā par galveno pamatu esmu ņēmusi grāmatu Nauda. Dzīvesstils. Identitāte (2002), jo šajā zinātniska rakstura literatūrā ir atrodami vairāki raksti par naudas tematiku, kas, savukārt, man kalpoja par galveno G. Zimmela teoriju sapratnes vadlīniju. Pārējos darbus (sk. lit. sar.) izmantoju kā citu autoru interpretāciju par izvirzīto tematiku. Tas man palīdzēja izprast kāda noteikta jēdziena vai apgalvojuma pamatnozīmi, līdz ar to atviegloja nelielās analīzes izstrādi. Šo darbu nemēģināju rakstīt pēc esejas principiem, kā to, dažkārt mēdz darīt šāda rakstura darbos, jo uzskatu, ka par pamatu ņemu noteikta autora teorijas un idejas, tad man nav iespējas veidot jaunas atziņas, jo tās var nesakrist ar analizēto teoriju atziņām, līdz ar to darbs vairs nevar tikt uzskatīts par objektīvu. Šajā gadījumā varu pievienot tikai analīzi savā interpretācijā, kura ir saskaņota ar izvirzītā autora idejām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1203232
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties