Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ģeofizikālo pētījumu metožu pielietošanas iespējas akvatoriju pētījumos (ģeoloģija)

     

    Referāts11 Ģeogrāfija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209329
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģeofizikalo pētījumu metožu nozīme mūsdienās aizvien pieaug, jo ar šo metožu palīdzību var risināt ļoti dažādus jautājumus ne tikai ģeoloģijā, bet arī citās nozarēs (piemēram, ekoloģijā, derīgo izrakteņu, naftas produktu nozarēs, u.c.). Notiek arī šo metožu attīstība un pilnveidošana, lai varētu plašāk un pilnīgāk veikt dažādus pētījumus un lai iegūtu labākus un pilnvērtīgākus rezultātus. Mūsdienās šīs metodes pasaulē tiek plaši pielietotas. Pētījumu rezultāti dod informāciju gan par nogulumiem, derīgajiem izrakteņiem, gan arī par dabas katastrofu apdraudējuma pakāpi dažādās piekrastes teritorijās. Ģeofizikālās izpētes komplekss ietver sevī datu iegūšanu, ierakstīšanu un apstrādi, datu interpretāciju, kā arī darbu pie jaunu metožu izstrādes.
Mūsdienās risināmie uzdevumi ar hidrilokācijas aparatūru: batimetriskās informācijas iegūšana par dažādiem ūdenstilpņu grunts apgabaliem elektronisko karšu veidā, shēmu un trīsdimensiālo attēlu veidā, automatizētu shēmu izveide par grunts augšējiem apgabaliem un dažādiem reljefa elementiem, dabas objektiem un procesiem, automātisko shēmu veidošana par objektiem uz grunts - dabīgas vai mākslīgas izcelsmes un to parametru noteikšana. Pētījumu metodes sevī ietver arī aparātu un programmatūras kompleksu, kas nepieciešams hidrolokācijas informācijas vākšanai. Arī apatratūra un programmatūra, kas nepieciešama informācijas koordinātu piesaistei laikā, kas tiek iegūta apskates laikā un kuru tips un veids tiek izvēlēts atkarībā no prasībām. Arī aparatūra, programmatūra un metodika, kas nepieciešama lauka un kamerālos apstākļos iegūto datu tālākai apstrādei un attēlošanais elektroniskā un tradicionalā veidā.
Mūsu referātā apskatīsim ģeofizikālo pētījumu iespējas akvatorijās, precīzāk jūras izpētē. Tā, kā jūras izpētē pastāv dažādas pētījumu iespējas un iegūstamo rezultātu variācijas, tad mūsu referātā apskatīsim gala rezultātā iegūstamo ģeoloģisko griezumu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130915
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties