Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:777273
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģenētika ir bioloģijas nozare, kas pēta iedzimtības un mainības likumsakarības un to materiālos pamatus. Iedzimtība ir organisma spēja nodot savas pazīmes un attīstības īpatnības pēcnācējiem. Mainība ir organismiem piemītoša spēja atšķirties no citiem savas sugas pārstāvjiem. Iedzimtība un mainība tiek pētīta dažādos dzīvās pasaules organizācijas līmeņos:
molekulārajā;
šūnu;
organismu;
populāciju.
Ģenētika pieder pie tām zinātnēm, kas mūsdienās attīstās ļoti strauji. Arī pētīšanas objektu skaits ir liels: vīrusi, mikroorganismi, augi, dzīvnieki, cilvēks. Līdz ar to ir liels ģenētikas nozaru skaits: molekulārā ģenētika, citoģenētika, populāciju ģenētika, medicīniskā ģenētika un daudzas citas. Daudzveidīgas ir arī ģenētikas pētīšanas metodes. Visbiežāk izmanto hibridoloģisko metodi. Plaši tiek izmantota arī citoģenētiskā un modelēšanas metode. Citoģenētiskajā metodē tiek pētītas hromosomas. Attīstoties molekulārajai bioloģijai, iedzimtības un mainības problēmu pētījumos arvien vairāk tiek izmantota molekulāri ģenētiskās metodes. Pastāv arī citas, bet tās izmanto šaurākā lokā, piemēram, populāciju statiskā metode.
Hibridoloģiskā metode ir ģenētikas pamatmetode. Tiek krustoti organismi un pētīts, kā atsevišķas pazīmes iedzimst pēcnācējos. Pirmais, kas izmantoja šo pētīšanas metodi bija Gregors Mendelis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134457
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties