Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:533383
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Gaujas Nacionālais parks    3
  Daba    5
  Dzīvnieki parkā    5
  Augi    6
  Ūdeņi    7
  Gauja    8
  GNP dabas pieminekļi    10
  Sākoties 2000. gadam    12
  GNP simbola un talismana rašanās    14
  Secinājumi    16
  Praktiskā daļa    17
  Pielikums    19
  Izmantotie informācijas avoti    25
Darba fragmentsAizvērt

Ievads


Es šādu tematu izvēlējos, jo dabai ir liela nozīme un Nacionālajiem parkiem nozīme ir vel lielāka. Konkrēti par Gaujas Nacionālo parku izvēlējos rakstīt jo tas ir lielākais un pazīstamākais Latvijā.
Ar šo darbu autors mēģina vairāk uzzināt par Gaujas Nacionālo parku, par tā gaitām un uzdevumiem sākoties jauniem ar 2000. gadu. Autors vēlas vairāk uzzināt par šī dabas parka floru un faunu.
Lai autors šo mērķi sasniegtu viss šis process tika sadalīts pa 3 uzdevumiem. 1.uzdevums bija savākt informāciju pētījuma pamatam lai ir ar ko sākt darboties. 2. uzdevums bija salīdzināt iegūto informāciju ar citu avotu informāciju lai pārliecinātos, ka iegūta informācijas ir patiesa un nekādu pārpratumu par informācijas patiesumu. 3. uzdevums bija apkopot iegūto informāciju un izstrādāt šo projektu.
Šajā darbā ir iekļautas 5 nodaļas un 3 apakšnodaļas. Šajā darbā ir ievietoti 13 attēli un divas tabula. Informācija tika ņemta no sešām interneta vietnēm..

Gaujas Nacionālais parks

Latvijas pirmais un vecākais nacionālais parks dibināts pirms 35 gadiem. Tā izveidošanas mērķis un uzdevums kopš 1973.gada ir dabas aizsardzība, saglabājot nākamajām paaudzēm neskartu un maz pārveidotu Gaujas sen leju ar pieteku ielejām.

Gaujas Nacionālā parka nozīmīgākā daļa un galvenā dominante – Gaujas senleja ir vienlaikus ir gan aizsargājama, gan izmantojama vides un kultūrvēstures izziņas tūrismam un veselīgai atpūtai. Gaujas NP platība ir 91 745ha un tā teritorija iedalīta 5 funkcionālās zonās, no kurām svarīgākās ir dabas rezervātu un dabas liegumu zonas. Dabas rezervāti aizņem nelielu, bet īpaši vērtīgu parka daļu, to apmeklēšana nav atļauta. Meži aizņem 47% no parka teritorijas. Nacionālajā parkā sastopamas gandrīz 900 augu sugas, to apdzīvo 149 putnu sugas un 48 zīdītāju sugas.

Tūrisma vēsturei Gaujas NP teritorijā ir senas tradīcijas. Pirmie apmeklētāji ar ceļa spieķi pa Siguldas apkārtnes takām staigāja jau 19. gadsimtā. Ik gadus tūkstošiem apmeklētāju piesaista savdabīgā ainava, Latvijā vislielākie devona iežu atsegumi – smilšakmens kraujas, klintis un alas, kā arī leģendām un nostāstiem apvītās kultūrvēsturiskās bagātības.

Nacionālajā parkā atrodas vairāk nekā 500 kultūras un vēstures pieminekļu – pilskalni, mūra pilis, baznīcas, muižas, ūdensdzirnavas un vējdzirnavas, kā arī citi arheoloģiskie, arhitektūras un mākslas pieminekļi.

Gaujas, Amatas un Braslas krastos iekārtotas ūdens tūristu apmetnes, autobraucējiem paredzētas vairākas autotūristu apmetnes, kājāmgājējiem takas vairāk nekā 100 kilometru kopgarumā, bet velotūristiem kalnu velotūrista maršruts Siguldā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties