Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:251893
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gatavības definīcija:

Gatavība sadarboties ar citiem, citiem vārdiem sakot- saskarsme, ir sarežģīts process, kurā katrs partneris domā un rīkojas tikai sev raksturīgi, atbilstoši savai situācijas izpratnei. Saskarsmes procesu veido 3 sastāvdaļas:
1. informācijas apmaiņa jeb komunikācija;
2. saskarsmes partneru mijiedarbība jeb interakcija;
3. saskarsmes partneru savstarpējā uztvere jeb percepcija.

Piemēri.

Ir vairāki saskarsmes stili un mums, cilvēkiem, viņi var būt katram dažādi. Saskarsmes stils ir izturēšanās veids, kas ietekmē savstarpējās attiecības. Saskarsmes stils ir atkarīgs no 4 faktoriem, t.i., personīgās dzīves pieredzes, „Ego” pozīcijas, saskarsmes partnera un no saskarsmes situācijas. Tas var mainīties atkarībā no situācijas. Mēs visi esam atšķirīgi un katram no mums ir savas „iekšējās balsis”, vai „iekšējie likumi”, kas mums saka, kādam cilvēkam ir jābūt. Kādi tad īsti ir saskarsmes pamatstili? Tie pavisam ir pieci: 1. padevīgais, 2. vainotājs, 3. aprēķinātājs, 4. neaprēķināmais, 5. līdzsvarotais. Un sīkāk par katru no tiem.
1. Padevīgais, pieglaimīgais, mīļā miera labad dzīvotājs. Noliedz sevi un uzskata, ka citi ir nozīmīgāki, nesaka ko jūt, dzīvo tikai ar citu domām un vēlmēm, lai tikai saglabātos mīļais miers. Iekšējā balss it kā saka:” bez jums es jau nekas neesmu.” Parasti šie cilvēki piesakņojas citu domām un vēlmēm. Viņš dzīvo pēc principa – ja tu jutīsies vainīgs, tu mani pažēlosi. Līdz ar to apkārtējie no pieglaimīgā cenšas norobežoties, jo nevēlas justies vainīgi.
2. Vainotājs. Atzīst tikai sevi, noliedz citus un apstākļus, situācijas. Ārēji parasti ir redzams, ka šis cilvēks tūlīt noskaidros, kurš te ir vainīgs. Vainotājs dzīvo pēc principa – ja tu no manis baidīsies, tu man pakļausies. Patiesībā viņi paši jūtas nedroši un savu nedrošību cenšas kompensēt ar kontroles palīdzību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1226133
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties