Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:510791
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Cilvēka garīguma jēdziens    4
2.  Indivīda garīguma atkarība no viņa dotību realizācijas    5
3.  Garīgās attīstības krīze psihosintēzē    7
4.  Cilvēka garīguma dialektiskie aspekti un problēmas    10
5.  Garīguma izpausme darba kolektīvā    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

1.Cilvēka garīguma jēdziens
Garīgums ir dzīve saskaņā ar garīgās un dabīgās pasaules likumiem, dzīve saskaņā ar sirdsapziņu. Literatūras un mākslas darbi audzina jūtas, palīdz dziļāk izzināt un saprast dzīvi, attīsta radošo aktivitāti. Garīgs cilvēks – cilvēks, kas apveltīts mākslinieciskajā radošajā dabā un kas spējīgs veidot dzīvi pēc skaistuma likumiem. Bērna garīguma pamati tiek veidoti ģimenē. No agras bērnības bērniem veidojas priekšstati par dabu, par attiecībām starp cilvēkiem, par apkārtējo pasauli. Cik plaši ir šie priekšstati, cik ātri tie attīstās – ir atkarīgs no vecākiem, viņu uzvedības un saskarsmes ar bērniem. Zināms, ka bērna garīgā āriene veidojas vecāku garīgās ārienes ietekmē. Ģimene dzīvo ar lielām garīgām interesēm. Pieaugušo tieksme zināt visu, kas notiek valstī un visā pasaulē, kas uztrauc cilvēkus politikā, tautsaimniecībā, zinātnē, tehnikā, mākslā, sportā, - šī tieksme viennozīmīgi tiek nodota bērniem, kļūst par bērnu ziņkārības avotu. Vecāku ikdienas rūpes – sekot, kā mācās bērni, ko lasa, cik ir ziņkārīgi, uzturēt jebkādu bērnu iniciatīvu, kas vērsta uz augoša cilvēka prāta un dvēseles bagātināšanu.
Šajā referātā, mēģinot dot garīguma jēdziena skaidrojumu, tāpat nevar aizmirst par kristīgās pasaules skaidrojumu saistībā ar garīguma jēdzienu. Garīgums nav ne misticisms, ne reliģiskais fanātisms, ne arī pārdabiskas prakses. Tas ir gara un matērijas harmonija, dievišķo un cilvēku likumu ievērošana, dzīves vienkāršība un tīrība, dziļa, absolūta ticība Tēvam, paļāvība un prieks kalpot Dievam savos līdzcilvēkos, tas ir morāles un gara pilnveidošanas ideāls.
Garīgums ir vienkāršība un dabiskums. Kāpēc sarežģīt vienkāršo, skaidro un caurspīdīgo kā gaisma? Garīgums nav atteikšanās no cilvēciskas dzīves, tas nenozīmē atraisīšanos no visa materiālā. Garīgums ir cilvēku un Dieva likumu harmonizēšana. Garīgums iznīcinās visu fanātismu, jo tas māca dzīvi saskaņā ar Dievu, dzīvi saskaņā ar visu Radību. Labais ir patiesais garīgums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties