Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:483052
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Katram cilvēkam ir noteiktas sociālās vajadzības. Tās ir vajadzības pēc estētiskā pārdzīvojuma, zināšanu, pašrealizācijas atzinības, kā arī noteiktas sociālās vides un drošības vajadzība. Ja šīs vajadzības tiek nodrošinātas, tad cilvēkiem ar garīgās veselības traucējumiem tā ir viena no iespējām, kā palīdzēt pārvarēt grūtības reintegrācijas procesā – mazināt atstumtības, pamestības sajūtu un mainīt sabiedrības negatīvo attieksmi pret garīgi slimiem cilvēkiem un viņu problēmām. (Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca,2002:4)
Neskatoties uz aizspriedumiem sabiedrībā saistībā ar šo tēmu, jāpievērš nopietna uzmanība sabiedrības informēšanai un izglītošanai. Valstī psihiskās saslimšanas nomāc ievērojamu skaitu Latvijas iedzīvotāju un viņu ģimenes locekļu. Sociālo problēmu sekas izpaužas cilvēku fiziskās un garīgās veselības traucējumos, kurus pavada sociālā izolācija un norobežošanās. Sociālās problēmas izsauc simptomus, kurus veido attiecību trūkums starp indivīdiem un apkārtējo vidi. Parasti sociālās problēmas būtību izsaka pretrunas starp cilvēka dzīves vajadzībām un to apmierināšanas iespējām konkrētā sociālā sistēmā. Sociālām problēmām ir tendence pāraugt seku ķēdē ar destruktīvu ietekmi sociālās sistēmās, tāpēc sociālo problēmu risināšana ir sabiedriski nozīmīga. Parasti to izjūt cilvēki, kas ir īpaši viegli ievainojami.
Minēto iemeslu dēļ problēmu varam uzskatīt par kompleksi risināmu. Ir nepieciešams koordinēti risināt medicīnas, ekonomiskas un sociālās problēmas. Ja Eiropas valstīs personu skaits ar garīgās veselības novirzēm sastāda ap 9 % no kopējā iedzīvotāju skaita, Latvijā 2001.gadā šis rādītājs bija tikai 2,6%. Katrs 38. Latvijas un katrs 46. Rīgas iedzīvotājs cieš no šīs kategorijas slimībām. 2000.gadā cilvēku skaits, kas pirmo reiz saslima ar psihiskām slimībām bija 6577, 2001.gadā – 6495. (LR LM BOV SIA Psihiatrijas centrs,2002:12)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties