Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:122959
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kompleksie minerālmēsli. Zālaugiem nepieciešamā augu barības elementu attiecība ir 1:0,3–0,4:1,2–1,5. Līdz ar to, izvēloties kompleksos minerālmēslus, nepieciešams pievērst uzmanību gan iegādājamo minerālmēslu barības vielu attiecībām, gan zālāja botāniskajam sastāvam. Iegādājoties minerālmēslus, jāpievērš uzmanība, ka slāpeklis vai arī kālijs pie lielām mēslojuma normām ir jādod dalīti – vairākos paņēmienos, bet fosfors – pamatmēslojumā. Līdz ar to zālāju mēslošanai lielākas variēšanas iespējas sniedz vienkāršie minerālmēsli. Ja zālāju mēslošanai izvēlas kompleksos minerālmēslus, tad tos labāk ir lietot pavasarī, veģetācijai atjaunojoties, lai nezūd tajos esošais slāpeklis. Šim nolūkam piemēroti ir kompleksie minerālmēsli ar salīdzinoši zemu slāpekļa un augstu fosfora un kālija saturu, ar kuriem pavasarī iedod visu fosfora un kālija normu, bet pēc appļaušanas vai apganīšanas paredzēto slāpekli – attiecīgi ar vienkāršiem minerālmēsliem (amonija nitrātu vai urīnvielu jeb karbamīdu). Iegādājoties kompleksos minerālmēslus, jāņem vērā, ka tie ir salīdzinoši dārgi, bet ar tiem var nodrošināt vienmērīgāku barības
elementu izkliedi, kā arī saimniecībā uz vietas nav jāveic vienkāršo minerālmēslu sajaukšana. Komplekso minerālmēslu priekšrocības ir arī tās, ka tos ir iespējams iegādāties bagātinātus ar mikroelementiem. Tā kā kūdras augsnes bieži vien ir nabadzīgas ar varu, bet tauriņzieži ir jutīgi uz bora trūkumu, tad zālājiem ir piemēroti tieši ar šiem mikroelementiem bagātināti mēslošanas līdzekļi.
Daudzgadīgo zālaugu kaitēkļi. Āboliņa sējumus bieži bojā nematodes. Tie ir mikroskopiski sīki organismi, kuri atrodas gan ap āboliņa saknēm, gan saknēs. Tīklērces posta āboliņa lapas. Āboliņa augus bojā arī vairākas smecernieku un tripšu sugas.
Lucernas augus bojā lucernas blakts – imago un kāpuri sūc sulu no lucernas stublāja un ziediem. Stipras invāzijas gadījumā augi dzeltē un vīst, ziedi nobirst.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties