Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:945683
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Simbolu vārdnīcā gaisma tiek raksturota kā visur esošā parādība, kuras iedarbība ir zināma, bet būtība grūti aptverama. Parasti ir nematerialitātes, gara un Dieva simbols. Nereti gaisma norāda uz dzīvību un laimi. Gaisma bieži parādās kā tumsas pretmets. Būtiska loma daudzām tautām ir pārcelšanai no tumsas gaismā, kas norāda gan uz cilvēces, gan uz indivīda attīstību.

Šo tēmu esmu izvēlējusies tādēļ, ka, manuprāt, literatūrā gaisma ir viens no visbiežāk pieminētajiem un svarīgākajiem simboliem.



1.tēze

Simbolam kā nozīmes nesējam raksturīga arī izteikta daudznozīmība, kura ļauj vienā un tai pašā simbolā apvienot un vienlaicīgi ietilpināt gluži pretējās nozīmes. Simbolu vārdnīcā ir uzsverts tas, ka lai gan gaisma bieži parādās kā tumsas pretstats, dažos darbos parādās pierādījums tam, ka gaisma mēdz būt arī gaismas papildinājums

Senebreju literatūras izcilākajā piemineklī Vecajā Derībā ir minēts tas, kā Dievs radīja pasauli: “ Iesākumā Dievs radīja zemi un debesis. Bet zeme bija neizveidota un tukša, un tumsa bija pār dziļumiem, un Dieva Gars lidinājās virs ūdeņiem. Un Dievs sacīja: Lai top gaisma. Un gaisma tapa. Un Dievs redzēja, ka gaisma ir laba un atšķīra gaismu no tumsas.”…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties