Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:474393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā redzams 4. tabulā komforta temperatūra abās meteoroloģiskajās stacijās (Rūjienā un Mērsragā) neatšķirās no faktiskās gaisa temperatūras. Šāda situācija, protams, ir iespējama, jo, kā var redzēt tabulā, stacijās novērotais vēja ātrums ir 2,5 m/s, atšķirās tikai virziens, balstoties uz Boforta skalu šāds vēja ātrums atbilst vieglam vējam, kuru jūt uz sejas un kas viegli iekustina koku lapas, tāpēc šads vējš īsti nerada atšķirības starp fiziski efektīvo un komforta temperatūru, kas attiecās uz nokrišņu daudzumu, tad Mērsragā šajā dienā ir novēroti 0,7 mm nokrišņu, kas ir maz un tāpēc neietekmē komforta temperatūru, Rūjienā šajā dienā nokrišņu nav bijis nemaz.

Secinājumi
1. Klimatu ietekmē ne tikai atrašanās vieta platuma grādos, bet arī apkārt esošie ģeogrāfiskie objekti, piemēram, jūras, okeāni, kalni, līdzenumi, hidroloģiskie objekti u.c., kā arī apdzīvotība un urbanizācija.
2. Latvijas klimatu krasi ietekmē Baltijas jūras klātesamība un relatīvi līdzenais reljefs, kas ļauj siltajām gaisa masām no Atlantijas okeāna pārvietoties dziļi kontinentā, radot pozitīvas temperatūras atšķirības, salīdzinot ar citām vietām vienādos platuma grādos.
3. Lai arī Latvijas teritorija ir maza, tajā ir novērojamas lokālas klimata atšķirības, kuras visairāk ietekmē Baltijas jūra un reljefs.
4. Klimata pārmaiņas atstāj ietekmi arī uz cilvēku dzīvi, jo cilvēka darbība ir atkarīga no procesiem, kas notiek uz zemeslodes.
5. Lielu ūdens objektu tuvumā ziemas un rudeņi ir siltāki, bet vasaras un pavasari aukstāki nekā vietās, kur šādu ūdens objektu nav, ko ietekmē ūdens atdzišanas un sasilšanas īpašības.
6. Komforta temperatūru ietekmē vairāki faktori, bet tā ne vienmēr atšķiras no faktiskās gaisa temperatūras.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1327181
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties