Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Gada pārskats, tā sastādīšanas, apstiprināšanas un iesniegšanas kārtības valstiskā reglamentācija

     

    Referāts30 Grāmatvedība

5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208588
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma gada pārskats tēma ir ļoti aktuāla valstij pilnībā, un katram uzņēmumam atsevišķi. Līkums “ Par grāmatvedību ” bija pieņemts 14 oktobrī 1992 gadā un stājās spēka no 1 janvara 1993 gada tas ir salīdzinoši īss laika periods tādas nozares kā grāmatvedība uzskaite tāpēc vēl ir vajadzīgs piestrādāt pie šīs nozares lai tē atbilsts starptautiskam standartam:
Prasības, kas attiecas uz uzņēmuma gada pārskatu, kā arī tās noformēšana, ar katru gadu pieaug. Tradicionāli, vairākums mazo un vidējo uzņēmumu Gada pārskata sastādīšanai pielieto veidlapas, kuras var nopirkt veikalos. Bet prasības gada pārskata saturam paaugstinās, veidlapu nepietiek, tiem papildus jāsniedz pietiekoši daudz paskaidrojumi. Un viss tas kopā arī ne vienmēr satur visu nepieciešamo informāciju. Dažus gadus atpakaļ lieluzņēmumi, pēc ārvalstu auditoru un savu rietumu partneru pieprasījuma, iesāka noformēt gada pārskatus brošūras veidā. Pakāpeniski tas kļuva par normu:
Šī darba mērķis ir sastādīt gada atskaite bez uzņēmuma specifikas:
Izejas punkts šis tēmas izpētei un izstrādei bija Līkums “ Par grāmatvedību ” un Līkums “Par uzņēmumu gada pārskatiem ” kā arī tika izmantota specializēta literatūra un periodiskās žurnalu publikacijas:
Darbs sastāv no uzņēmumu finansu pārskatiem. Kā arī tika izskatīta darba kārtība gada pārskatiem sastādišana.
Katra pārskata gada beigās ikviens uzņēmums neatkarīgi no tā īpašuma formas sastāda uzņēmuma gada pārskatu. Forma, saturs un termiņš uzņēmuma gada pārskata sastādīšanai ir atkarīgi no juridiskās personas juridiskā statusa un viņa darba ekonomiskajiem rādītājiem pārskata gadā.
Latvijā, sākot no 1993. gada, visas personas, kas ir saistītas ar uzņēmējdarbību (saimniecisko darbību ), atkarībā no gada pārskata sastādīšanas, tā formas un satura dalās divās lielās grupās:
Pirmā grupa – tie, kas uzņēmuma gada pārskatu sastāda atbilstoši Latvijas Republikas likumam “ Par uzņēmumu gada pārskatiem ”.
Otrā gupa – tie, kas uzņēmuma gada pārskatu sastāda atbilstoši Latvijas Republikas likumam “ Par iedzīvotāju ienākuma nodokli ”. Kalendārā gada beigās, laikā līdz 31. martam viņiem ir jāiesniedz nodokļu inspekcijā gada deklarāciju par ienākumiem, kas arī viņu gada pārskats.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1190873
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties