Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Funkcionējošas starpprofesionāļu komandas darbības novērtējums veco ļaužu aprūpes institūcijā

     

    Referāts9 Sociālais darbs

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:666695
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vecu ļaužu pansionāta problēma ir no reālās dzīves attālināta, pati par sevi eksistējoša vide, ar vājām sociālām saitēm no „ārpasaules”, īpašā specifika laikam neliek vadībai tik strikti turēties pie sociālā darba profesijas standartiem, turklāt, pansionātā tā vēl ir jauna profesija, turklāt, renovācijas laikā, bija atstāta daļējā novārtā.
Nav noslēpums, ka pansionātā dzīvojošo veco ļaužu dzīves līmenis ir caurmērā ievērojami augstāks par to veco ļaužu, kas dzīvo patstāvīgi, līmeni. Tātad problēma nav pamatvajadzību apmierināšanā. Dzīves kvalitāte pansionātā tiek vērtēta arī pēc citiem kritērijiem-brīvā laika izmantošanas, nodarbinātības, kultūras pasākumiem, sociālo saišu atjaunošanas vai jaunu veidošanas .Šīs ir tās sfēras, kur nepieciešama sociālā darbinieka palīdzība, korekcijas. Vecie cilvēki arī pansionātā bieži vien jūtas vientuļi, nesaprasti, ne tik reta parādība ir arī konflikti ar istabas biedriem. Trūkstot tādam speciālistam kā psihologs, sociālais darbinieks iesaistās arī konfliktu risināšanā uzklausot konfliktējošās puses un meklējot labāko risinājuma modeli. Saruna kā sociāls atbalsts un palīdzība pansionātā vispār ir ļoti svarīgs attiecības veidojošs modelis un sociālais darbinieks tai atrod laiku katru dienu. Tiek pētītas problēmas par mijiedarbību starp indivīdiem, kā arī vidi, domāts par to, kā palielināt cilvēku labklājību un palīdzēt uzlabot vides apstākļus, kas nelabvēlīgi ietekmē indivīdus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1124308
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties