Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:797108
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

XIX gadsimts ir iezīmīgs ar to, ka vadošajā Eiropas klasiskās mākslas gultnē ieplūst jauni spēki, to vidū izcilākais 19.gs. poļu mākslinieks Frederiks Šopēns.
Frederiks šopēns ir dzimis Varšavas tuvumā Žeļazova Voļas muižā. Par Frederika dzimšanas datumu klīst vairākas idejas. Biogrāfiju domas dalās, jo vieni uzskata, ka šopēns ir dzimis 1810.gada 22. februārī, kamēr citi dzimšanas datumu asociē ar 1. martu.
Mūziķa tēvs Nikolajs Šopēns no Francijas atceļoja uz Poliju. Kopā ar poļu patriotiem ir cīnījies par Polijas neatkarību. Būdams izglītots cilvēks, viņš sāka strādāt pie grāfa Skarberga ģimenes, kur arī iepazinās ar savu sievu un Frederika šopēna māti- Justīni Kžižanovsku. Justīne bija ļoti muzikāla sieviete ar skaistu balsi. Par pirmajiem mūzikas iespaidiem šopēnam ir jāpateicas tieši savai mātei, kura atmodināja mūziķim mīlestību uz tautasdziesmām. Pēc dēla piedzimšanas, Nikolajs Šopēns pārceļas uz Varšavu, kur Varšavas licējā pasniedza franču valodu.
Bez Frederika, ģimenē vēl auga 3 meitas. Katra bija apdāvināta savā jomā, tomēr vislielāko uzmanību piesaistīja neparasti muzikāli apdāvinātais Frederiks. Viņš jau no mazotnes bija apsēsts ar mūziku un īstu pianista talantu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties