Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815526
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Francijas galvaspilsēta, uzbūve, pārvalde un īsa vēsture    4
  Ģeogrāfiskais apraksts    6
  Iedzīvotāju raksturojums    7
  Valsts specializācija pasaulē    8
  Primārais saimniecības sektors    10
  Sekundārais saimniecības sektors    11
  Terciālais saimniecības sektors    12
  Nozīmīgākās problēmas    13
  Nozīmīgākie saimniecības un kultūras centri    14
  Sakari ar Latviju    16
  Kopsavilkums    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē ir ap 200 dažādu valstu, un tās izķir, attiecībā pret jūru - jūras valstis (pāri 100), iekšzemes valstis (40), salu valstis. Šīs visas daudzās valstis mēdz grupēt pēc attiecības pret ekvatoru, atrašanās kādā reģiona daļā, pēc novietoju attiecībā pret lielajiem dabas objektiem.
Pēc teritorijas lieluma tās iedala – lielās < 1 milj. km², vidēji lielās 100 tūkst. līdz 1 milj. km², mazās no 10 līdz 100 tūkst. km² un pundurvalstis, kuru teritorija nepārsniedz 10 tūkst. km².
Kā arī visas valstis ir ar dažādu iedzīvotāju skaitu, kas tās apdzīvo, at asķirīgu pārvaldes organizāciju – unitāro vai federatīvo, un atsķirīgu pārvaldes formu – monarhija vai republika. Sīkāk monarhiju iedala teokrātiskajā, absolūtā un konstitucionālā. Savukārt republika iedalās prezidentālajā un parlamentārajā. Sīkāk valstis vēl var iealīt pēc valodu grupas, kurā runā tās iedzīvotāji, pēc dominējošās reliģijas, dibināšanas vecuma un tipizācijas.
Šajā darbā konkrētāk tiks aprakstīta Francija – tās ekonomiski-ģeogrāfiskais raksturojums. Francija ir ļoti interiesanta valsts ar senu, bagātu vēsturi un kultūru, tai ir liela nozīme starpvalstu attiecībās un ekonomikā, un tā ietilpst dažādās organizācijās – ES, ANO, NATO u.c.
Pēc augstāk minētajiem valsts grupēšanas paņēmieniem, Francija ir jūras valsts, tā atrodas uz ziemeļiem no ekvatora, austrumu puslodē, tā ir vidēji liela valsts gan pēc platības, gan pēc iedzīvotāju skaita, ar unitāru pārvaldes organizāciju, un tā ir prezidentāla republika. Francijas iedzīvotāji runā franču valodā, tāpēc pieskaitāmi pie latīņu valodas grupas, valdoša reliģija ir kristietisms. Turklāt, Francija ir indistruāli augsti attīstīta valsts. Valūta ir eiro.
Francijas Republika (République française vai France) ir organizēta kā unitāra prezidentāla republika un tās valsts iekārta ir demokrātija. Pagaidām tās prezidents ir Žaks Širaks, bet jau šī gada vasarā notiks prezidenta vēlēšanas, kas būs nozīmīgs notikums arī visā Eiropā.
Francija ir teritoriāli lielākā Rietumeiropas valsts ar platību 543 965 km², iedzīvotāju skaitu ~63 000 000 (2006) un IKP: 25 500 PLS/iedz (2005). Tātad, tajā ir ļoti augsts dzīves līmenis. Galvaspilsēta ir Parīze – valsts lielākā pilsēta, kas dibināta jau ap 250. g. p. m. ē.
Francijai pieder Korsika un citas nelielas salas Vidusjūrā, 10 aizjūras teritorijas un departamenti Āfrikā, Okeānijā un Centrālamērikā. Francija tiek iedalīta 26 reģionos, no kuriem 21 atrodas kontinentālajā Eiropā, viens ir Korsikas sala Vidusjūrā (kura teorētiski nav reģions bet gan teritoriālā kolektivitāte, taču ikdienā tiek saukta par reģionu) un četri aizjūras departamenti. Kontinentālajā Francijā viena reģiona vidējā platība ir 25 809 km2 un vidējais iedzīvotāju skaits - 2 329 000.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1167536
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties