Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:917935
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Francija ir teritoriāli lielākā Rietumeiropas valsts. Tai pieder arī Korsikā un vairākas nelielas salas Vidusjūrā, 10 aizjūras teritorijas un departamenti Āfrikā, Okeānijā un Centrālamerikā. Francijā ir demogrāfiska valsts iekārta, attīstīta saimniecība.
Dabas apstākļi : Pusi no Francijas teritorijas aizņem Z un R daļas līdzenumi un zemienes, 1/6 – vidusdaļas paugurainās augstienes, bet DA un DR Francijā iestiepjas Pireneju un Alpu kalni. Klimats ir piemērots dažādu siltummīlošu lauksaimniecības kultūru audzēšanai. Visauglīgākās ir centrālās daļas augsnes, kas veidojušās uz senajiem lavas laukiem. Tikai 1/4 valsts teritorijas ir klāta ar mežu. Vogēzu, Juras un Alpu kalnos ir galvenie koksnes ieguves rajoni. Retmeži un mūžzaļo krūmāju audzes gandrīz pilnībā ir izcirstas, lai ierīkotu augļu dārzus, citrusu un olīvkoku birzis vai vīnogu plantācijas. Alpīnās pļavas ir ganības aitām. Tā kā daudzas Francijas ainavas ir izmainītas, liela uzmanība tiek pievērsta dabas aizsardzības programmu īstenošanai.
Derīgie izrakteņi : Francijā ir bagātīgi derīgo izrakteņu krājumi. Lotringas apgabalā ir lielākais dzelzs rūdas baseins, vārāmā sāls un kālija sāļu iegulas. Vidus Francijā ir akmeņogļu, urāna rūdu, zelta un citu krāsaino metāla rūdu atradnes, DA pierobežā boksīti, D neliela dabasgāzes province.
Enerģētika : Enerģētisko bāzi veido galvenokārt akmeņogles un upju hidroenerģija, tādēļ nopietni tiek attīstīta atomenerģētika. Vēl ir arī vēja enerģija, paisuma un bēguma enerģija.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1151221
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties