Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:838932
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Simtgadu karš. Tas bija garākais no viduslaiku Eiropas daudzajiem Kariem. Tas izcēlās 1339. gadā, kad Anglijas karalis Eduards III paziņoja ka Francijas karaļa tronis pienākas viņam, nevis Filipam Valuā. Neskatoties uz dažām spožām Anglijas uzvarām un vairākiem miera līgumiem, karš ieilga. Otru veiksmīgu angļu karagājienu 1415. gadā vadīja Henrijs V. Pagāja trīsdesmit gadu, līdz franči sāka atkarot savas zaudētās teritorijas, atvirzot angļus līdz Kalē. Tā bija vienīga pilsēta ko angļiem izdevās paturēt.
1348. gadā Franciju apņēma mēris kas bija ievazāts ar kādu kuģi no Dženovas. 1429. gadā Žanna d’Arka vadīja Francija armiju vairākās veiksmīgās kaujās pret angļiem, taču 1431. gadā viņu sadedzināja uz sārta.

Tajā laikā Francijas kaimiņvalstis bija tā laika Holande, Itālija, Spānija un Šveice. Francijas galvaspilsēta arī bija Parīze.
Napoleons ir Francijas Vēstures daļa. Napoleons Bonaparts dzima 1769 gada 15. augustā Asaijo Korsikā. Viņš bija viens no nozīmīgākajām ja ne pati nozīmīgākā persona Francijas vēsturē. Viņš bija Francijas imperators. Viņš iekaroja pusi Eiropas. Bet pēc zaudējuma Krievijai viņš tika aizsūtīts uz Svētās Helēnas salu un tur viņš nomira 1821 gadā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties