Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:125311
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ie­pa­zīs­tiet zem­i, ku­ras pie­dā­vā­jums ir ļo­ti liels un daudz­vei­dīgs – ne ar ko ne­sa­lī­dzi­nā­mi da­bas­ska­ti, kul­tū­ra, vēs­tu­re! Jo­pro­jām ak­tu­āls ir de Gol­la tei­ciens: “Vai tad ir ie­spē­jams pār­val­dīt val­sti, ja ta­jā ir tik ār­kār­tī­gi daudz sie­ra šķir­ņu?” šo le­ģen­dā­ro no­pū­tu var at­tie­ci­nāt ne ti­kai uz to, cik grū­ti sa­ska­ņot ap­mē­ram 56 mil­jo­nu ti­pis­ki in­di­vi­du­ālis­tis­ki no­ska­ņo­tu cil­vē­ku in­te­re­ses un pra­sī­bas. Vai­rāk ne­kā 400 sie­ra šķir­ņu pa­rā­da Fran­ci­jai tik rak­stu­rī­go daudz­vei­dī­bas fe­no­me­nu.
Viss sā­kas jau ar da­bu, kas prie­cē ar vis­da­žā­dā­ka­jām aina­vām. Tās it kā ap­vie­no seš­stūr­vei­da ģeo­grā­fis­kā telpa, kuru paši franči sauc par l’Hexagone. Tāpat kā sensenos laikos parīzieši nav zaudējuši ticību, ka viņu pilsēta ir Francijas naba un viss pārējais nav nekas vairāk kā “province”. Patiesībā Francija ir tāda dabasskatu, reģionālo kultūras un vēstures īpatnību, sociālo, sabiedrisko un saimniecisko atšķirību bagātība, ka vienā ceļojumā nav iespējams pat pavirši iepazīt visu zemi.


Ģeogrāfiskais stāvoklis
Francijas teritorija aizņem 547 026 kv.km un tā ir lielākā Rietumeiropas valsts. Lauksaimniecībā izmantojamā zeme – 189 930 kv.km, iedzīvotāju skaits 56 miljoni, blīvums – 102,3 cilv./kv.km. Atlantijas un Vidusjūras pludmales stiepjas 3100 km garumā. Ziemeļaustrumos Francija robežojas ar Beļģiju, Luksemburgu un Vāciju, austrumos ar Šveici un Itāliju, dienvidrietumos – ar Spāniju un Andoru. Atšķirībā no citām Eiropas zemēm Francija plešas no kontinenta ziemeļiem līdz dienvidiem, un tās daba ir ārkārtīgi daudzveidīga: plašas ielejas, plato, kalnu masīvi.
Valsts kodols ir Parīzes baseins. Gan ģeoloģiski, gan vēsturiski, gan saimnieciski tas veido valsts centru. Francijas dienvidos atrodas centrālais masīvs, austrumos Vogēzu kalni, ziemeļrietumos – Armorikas augstiene, kur atrodas Bretaņa. Uz dienvidrietumiem no Vogēziem plešas Juras parks – kā pāreja uz augsto kalnu masīvu.
Dienvidrietumos Akvitānijas baseins, kas rietumos robežojas ar Atlantijas okeānu, bet dienvidos – ar Pirenejiem. Bet uz pašas robežas ar Šveici un Itāliju mākoņu dūmakā galvu paslēpis Monblāns – Eiropas augstākā virsotne (4907 m v.j.l.).…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1190821
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties