Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:371805
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija   
  Ievads   
  Pētījuma mērķis un uzdevumi   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Sievietes anatomiski fizioloģiskās izmaiņas pārejas vecumā   
1.2.  Fizisko vingrinājumu ietekme uz sievietes psihoemocionālo stāvokli   
1.3.  Fizisko vingrinājumu ietekme uz sievietes balsta aparātu   
1.4.  Fiziskā aktivitāte   
1.5.  Fiziskie vingrinājumi   
1.6.  Vingrošanas veidi   
1.7.  Vingrinājumu veidu apguve   
2.  Pētījuma metodes   
3.  Pētījuma rezultāti   
4.  Pētījuma rezultātu analīze   
  Secinājumi   
  Izmantotā literatūra   
  Anketa   
Darba fragmentsAizvērt

4. Pētījuma rezultātu analīze
Aptaujātas tika sievietes no dažādiem fitnesa klubiem! Sievietes bija ļoti ieinteresētas un atsaucīgas. Aptaujas dalībniekiem tika izskaidrota pētījuma aktualitāte. Kā arī izskaidroti anketēšanas laikā uzdotie jautājumi.
Salīdzinot aptaujāto veselības problēmas ar visu Latvijas iedzīvotāju veselības rādītājiem, redzams, ka sievietēm ir problēmas ar sirds asinvadu slimībām, muguras sāpes, locītavu sāpes, aptaukošanās ir aktuālas.
Analizējot pētījuma dalībnieku izvēlēto nodarbību biežumu, ilgumu un regularitāti, secinu, ka sievietēm nodarbību daudzums nedēļā ir nepietiekams, lai sasniegtu pozitīvas pārmaiņas organisma sistēmas funkcionālā stāvokļa uzlabošanā. Sievietes pēc 50 sūdzas par muskuļu sāpēm, nespēku, par sāpēm locītavās. Sievietēm šajā pārmaiņu laikā ir zemāka tolerence (izturība) pret fizisko slodzi, sakarā ar vispārējo organisma nespēku, nevis sāpju sindromu. Nespēks ierobežo regulāri nodarboties ar sportu. Vairāk vajadzētu veltīt uzmanības sieviešu rahabilitācijas pasākumiem, ieskaitot treniņus, kuri dod iespēju palielināt muskuļu spēku un uzlabot vispārejo fizisko formu. Nodarbošanās ar fiziskajiem vingrinājumiem aptaujātajām sievietēm deva iespējas veicināt pozitīvas pārmaiņas veselības uzlabošanā, gan arī ikdienas dzīves kvalitātes uzlabošanā. Sievietēm uzlabojās fiziskā sagatavotība, uzlabojās ķermeņa proporcijas, samazinājas tauku daudzums.
Izpētot ar kādiem vingrinājuma veidiem nodarbojās pētījuma dalībnieces, lielāku interese izrādīja par pilatēm, ūdens aerobika, veselības vingrinājumi, nūjošana un citi sporta veidi. Mazāku interesi izrādīja par spēka vingrinājumiem. Domāju, ka šeit vainojajams nezināšanas dēļ, valda uzskats, ka spēka vingrinājumi vairāk domāti vīriešiem, jo sievietēm nav vajadzīga milzīga muskuļu masa. Spēka treniņš sievietēm ir ieteicams, jo nodrošina labu vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī palīdz cīņā pret osteoporozi, palielinot kaulu blīvumu.
Spēka treniņa rezultātā palielinās liesās masas komponente, līdz ar to palielinās vielmaiņa arī miera stāvoklī, tādejādi samazinās liekā tauku masa.
Par fizisko vingrinājumu ietekmi sievietes veselības stāvokļa nostiprināšanā un uzlabošanā, visbiežāk informācija tiek iegūta internetā, no draugiem, masu medijos. Tomērt daudzas sievietes neizprot, ka ne katra fiziskā aktivitāte būtiski ietekmē cilvēka veselības stāvokli. Nepietiekoša fiziskā slodze nesniedz pozitīvas pārmaiņas veselības uzlabošanā, savukārt pārmērīga fiziskā slodze veselību ietekmē negatīvi. Būtiski ir atrast sev piemērotu vimgrinājuma veidu, intensitāti, ilgumu. Fiziskās aktivitātes veidi var būt dažādi, tomērt veselības nostiprināšanā nozīme ir tikai tādām slodzēm, kas paaugstina sistēmas funkcionālo stāvokli, jeb fiziskās darbspējas. Jāpārskata sava attieksme pret uzturu, fiziskām aktivitātēm, ieradumiem, jo visi šie rādītāji ietekmē veselību.
Būt veseliem šobrīd, apkārt valdošās ekonomiskās krīzes apstākļos ir īpaši svarīgi, lai veiksmīgi konkurētu darba tirgū. Iesaku katrai sievietei pārejas vecumā atrast savu konkrētu treneri vai fitnesa treneri, lai fiziskās aktivitātes būtu efektīvas veselības uzlabošanā.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties