Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:123488
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kas ir finansu resursi un tās formas    4
  Finansu resursu nozīme uzņēmējdarbībā    5
  Uzņēmuma līdzekļi un to struktūra    5
  Uzņēmuma finansu plāns un prognozēšana    6
  Vajadzīgā finansu daudzuma noteikšana    7
  Finansu resursu avoti    8
  Likumi pareizam finansu resursu izlietojumam    10
  Finansu resursu cena    11
  Nobeigums    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Es uzskatu, kā izvēlēts temats ir aktuāls, jo uzsākot uzņēmējdarbību tās ir viens no svarīgākiem uzņēmuma resursiem un to vienmēr nepietiek. Es izvēlējos tieši šo tēmu, tāpēc ka es interesējos par banku darbību – kas pārdod finansu resursus, otrais iemēsls ir tās, kā es strādāju mazā uzņēmumā un finansu resursu trūkums ir ļoti liela problēma priekš mums. Mūsu uzņēmums vienmēr meklē ceļus kā risināt problēmu ar finansu trūkumu, kur atrast papildu finansu līdzekļus. Šis jautājums man ir ļoti tūvs un liekās interesānts. Un vēl man liekas ka tāds uzņēmums nav vienīgais, ir daudz uzņēmumu kas gribētu iegūt papildu finansēšanu, bet dažādu iemēslu dēļ nevar to sev atļaut.
Mana kursa darba mērķis ir paskaidrot kas ir finansu resursi, kāda tiem ir nozīme, kādas problēmas rodas uzņēmumam sakarā ar šo resursu trūkumu, kur var iegūt papildus finansu resursus, kāda ir cena finansu resursiem Latvijā pašlaik, apskatīšu likumus kadus jāievēro lai pareizi pielietot finansu resursus visam ieguldījumiem īstermiņā un ilgtermiņā. Ka arī centīšos apsvērt visos tos jautājumus kas ir vajādzīgi lābākai finansu resursu būtības saprašanai.
Mana darba galvēnie uzdevumi ir savakt informāciju un izrādīt savu viedokļu par finansu resursiem uzņēmējdarbībā, izdomāt risinājumu problēmam, un atspoguļot to visu tādā veidā lai būtu saprotāms ne tikai pašai, bet arī citiem.Un lai būtu sasniegts mērķis.
Par vispiemērotāku metodi finansu resusu paradīšanai es uzskatu analītisku metodi. Tieši tāpēc es apskatīšu finansus no visām pusēm, ar skaidrojumiem, no sākuma līdz galām, no definīcijam līdz cenam 2003.gadā oktobrī. Ka arī uz piemēriem. Dažus datus parādīšu tabūlas veidā, dažus shēmatiski.
Kad visi mērķi un uzdevumi, kā arī metodi ar kuram es risināšu uzdevumus manam kursa darbam ir noteikti varam sākt runāt tieši par finansu resursiem.
Runājot par finansu resursiem uzreiz rodas tāds jēdziens kā kapitāls. Tās nav nejauši, jo tie jēdzeni ir pavisam tuvi viens otram. Tāpēc definēsim gan kapitāla, gan finansu resursa jēdzienus, lai nerastos pārprātumu un nesaprāšanu.
Uzņēmuma finansu resursi – naudas līdzekļu daļa, ieņēmumu vai ārēja finansējuma formā, kas domāta ražošanas paplašināšanai, izdevumu veikšanai, finansu saistību izpildīsanai.
Tirgus ekonomikas apstākļos finansu speciālisti biežak operē ar vardu “kapitals”. Kapitāls – finansu resursu daļa, kas atrodas uzņēmuma apgrozībā un nes ieņēmumus no apgrozības. Tatad kapitāls ir finansu resursu forma.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties