Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157070
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta tēma ir ‘’Finanšu pārskatu analīze vadības grāmatvedībā’’. Šī tēma ietilpst vadības grāmatvedībā. No sākuma noskaidrosim, kas ir vadības grāmatvedība. Visa grāmatvedība tiek sadalīta divās daļās – finanšu un vadības grāmatvedībā. Vadības grāmatvedība aptver informāciju, kas ir uzņēmuma komercnoslēpums. Tās lietotāju skaits ir ierobežots: uzņēmuma vadība, akcionāri, revīzija, finanšu inspekcija. Vadības grāmatvedība dod datus, cenu aprēķināšanai jeb kalkulācijai, kontrolē izmaksu atbilstību plānotajiem normatīviem un analīzē produkcijas rentabilitāti. Vadības grāmatvedība veic arī personāla uzskaiti un ar to saistītās informācijas uzkrāšanu.
Jebkuras uzņēmējdarbības pamatmērķis ir peļņas gūšana. Uzņēmums to realizē izmantojot tam pieejamos resursus un ieguldot noteiktus finanšu līdzekļus. Mūsdienās gan valsts pārvaldes, gan privāto uzņēmumu finanšu plūsma kļūst arvien komplicētāka, un tāpēc ir nepieciešams veikt regulāru un kvalitatīvu finanšu pārskatu analīzi, kas palīdzētu labāk izprast naudas plūsmas vektorus, plānot budžetu, kā arī novērst iespējamas finansiālas mahinācijas. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties