Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:972017
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomiskā drošība ir nacionālās drošības pamats. Patlaban tas ir vairāk aktuāli nekā jebkad agrāk. Galvenais iemesls tam ir globalizācijas process, kas pārņem visas pasaules ekonomiku. Bieži vien globālo uzņēmumu gada budžets un ietekme krietni pārsniedz nelielas valsts valdību spēju ietekmēt politiskos un ekonomiskos lēmumus ne tikai savā valstī, bet uz visas pasaules skatuves. Ekonomiskās drošības nodrošināšana ietilpst valsts svarīgāko funkciju sastāvā.

Ekonomiskās drošības problēma nekad nav eksistējusi pati par sevi. Tas ir atvasinājums no ekonomiskās izaugsmes uzdevumiem katrā sabiedrības attīstības līmenī. Ekonomiskās drošības mērķi un uzdevumi, tās problēmas saturs mainās atkarībā no konkrētā periodā izveidojušiem iekšējiem un ārējiem apstākļiem. Ekonomiskās drošības būtība ir saistīta ar jēdzienu “attīstība” un “stabilitāte”.

Viena no stabilas ekonomiskās attīstības dominantēm ir naudas un finanšu sistēmas organizētības un stabilitātes līmenis. Finanses var zināmā mērā uzskatīt par ekonomikas saistvielu, kura ar kredītiem un naudas-preču attiecībām savieno visus ekonomiskos procesus, kuri noris gan valsts iekšienē, gan saistībā ar citām valstīm. Finanses nodrošina naudas kapitāla pārdalīšanu starp dažādu valstu tautsaimniecībām un reģioniem, atspoguļojot investīciju plūsmu. Tās atspoguļojas gan makroekonomikas, gan mikroekonomikas līmenī.

Formējoties komerciālajām struktūrām un pārveidojoties īpašuma formām rodas finanšu drošības koncepcijas nepieciešamība. Banku, biržu un ekonomisko institūciju ekonomiskās intereses orientējas uz naudas apgrozības stabilitāti, norēķinu un nodokļu ievērošanu, finanšu operācijas ienesīgumu, mērenu inflāciju, investīciju stabilitāti un klientu kredītspēju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1200029
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties