Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:115677
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2.3. Iespējamo risku novērtējums poligrāfijas nozares uzņēmumu attīstībā

Poligrāfisko uzņēmumu darbības riska faktori parasti tiek sadalīti divās lielajās grupās
Ārējie riski:
konkurentu skaita pieaugums. Lai samazinātu risku palikt bez pasūtījumiem, būtu jāievieš īpaši piedāvājumi, akcijas, lai izpētītu konkurentu piedāvājumus, un piedāvāt klientiem labākus un labvēlīgākos apstākļus;
nelabvēlīga tirgus konjunktūra. Inflācijas pieaugums, nacionālās valūtas vērtības samazināšanās, ekonomiskā krīze - viss tam negatīvi ietekmē uzņēmējdarbību.
Lai mazinātu šos riskus, cik vien iespējams, būtu jālieto pasākumi, kuri būtu efektīvi katrā konkrētajā saimnieciskajā situācijā. Poligrāfiskajā nozarē, kā jebkurā citā rūpniecības segmentā, nekāds progress nenotiek, ja netiek izmantotas pēdējas inovācijas drukāšanas tehnikas ziņā. Lai neatpaliktu no konkurentiem, ir nepieciešama nepārtraukta jaunu tehnoloģiju uzraudzība, to īstenošanas piemērotības novērtējums.
Iekšējie riski:
Poligrāfisko iekārtu novecojums un tālākas izmantošanas neracionalitāte. Tas var novest pie darba vietu skaita samazināšanas un līdz ar to var samazināt ieņēmumus. Lai mazinātu šo risku, ir nepieciešams nolīgt patiešām pieredzējušus speciālistus un arī pārbaudīt aprīkojumu;
Pamatdarbinieku atlaišanas risks. Lai veicinātu personāla darbu poligrāfijas uzņēmumā, ir nepieciešams veikt korporatīvus pasākumus, piešķirt prēmijas taisnīgas darba gadījumā utt .;
nepietiekamas darba efektivitātes risks un izmantojamo iekārtu trūkums. Lai samazinātu šādu risku ietekmi uz poligrāfijas uzņēmumu saimniecisko darbību, ir jābūt rūpīgi noteiktiem nosacījumiem līgumos ar piegādātājiem, jo biznesa partneru darbības disciplīnas trūkums ir raksturīgs visai konvencionālai biznesa videi bijušās PSRS valstu uzņēmējdarbības veikšanas telpā.
Bet tāda pieeja risku novērtēšanai ir nepieciešama, bet ne visai pietiekoša.
Lai riskus patiešām novērtētu vispusīgi un objektīvi, ir nepieciešama sistēmiskā pieeja, kuras galvenais nosacījums ir visu faktoru apzināšana gan tautsaimnieciskās sistēmas ietvaros, gan arī uzņēmumu iekšējās saimnieciskās sistēmas ietvaros, kā arī to iespējamās mijiedarbības rezultātu novērtējums. Tādu analīzi mēs arī piedāvājam tālāk.
Tā kā jebkuram riskam ir objektīvs pamats, sakarā ar neskaidrībām par tirgus vides attīstības tendencēm, un subjektīvs – tas ir ekonomiskās vienības vadības lēmumu izpildes rezultāts, ir nepieciešams ņemt vērā visu uz risku ietekmējošo faktoru un to mijiedarbības rezultātu.
Tāpēc poligrāfisko uzņēmumu riska faktoru klasifikācijā ņem vērā arī tiešos un netiešos ietekmi uz poligrāfijas uzņēmumu darbību. Un proti, tiešie riska faktori ir šādi (Скогорева,2007)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties