Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:964454
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

„Datņu jeb failu serveri vada lietotāju pieeju, attiecīgi, failiem un printeriem. Ja klientam nepieciešams apstrādāt kādu failu, kas glabājas serverī, tas pēc klienta pieprasījuma tiek ielādēts klienta datora atmiņā, kur tas var tikt apstrādāts un pēc tam atkal saglabāts serverī.”
Kā jau vēsta definīcija, failu serveru administrēšana sevī ietver gan datortehniku, gan serverus, datortīklu, lietotājus, programmatūru. Cik kvalitatīvas un funkcionālas būs šīs informācijas sistēmas sastāvdaļas, atbilstoši tik pat kvalitatīva, ātra un droša būs arī pati datu apmaiņas sistēma.
Katram no mums ikdienā strādājot rodas kaut kāda veida informācija. Nav nozīmes tam vai tie ir excel faili vai arī word dokumenti.... Tās var būt kaut vai, meiteņu fotogrāfijas, kas ir mums dārgas un tiek glabātas. Galvenais ir tas kad mums ir svarīgi lai šī informācija būtu drošībā, lai tai nepiekļūtu neviens nevēlams cilvēks, kā arī lai es šo savu informāciju varētu dabūt no servera ārā. Izdrukāt, ierakstīt kompaktdiskā vai flash atmiņā, vai pārsūtīt sadarbības partnerim Austrālijā.
Ikdienā mūsu informāciju visu laiku ir briesmās. Par nožēlu ir daudz, dažādu iemeslu, kuru dēļ mūsu informācija var tikt neglābjami sabojāta. Visa pasaule cīnās ar datorvīrusiem, ļaunprātīgs hakeru uzbrukums, vai kaut vai maza kļūmīte datora cietā diska darbībā var neatgriezeniski sabojāt mums tik ļoti svarīgo informāciju.
Visdrošākais variants ir šo informāciju glabāt uz servera, kur tā tiek ierakstīta uz augstas kvalitātes datu nesējiem, to aizsargā programmas pret vīrusiem un ugunssienas pret hakeriem. Turklāt mēs zinām kad mūsu informācijai tiek regulāri veiktas rezerves datu kopēšanas un vajadzības gadījumā no šīm kopijām mēs varam atgūt zudušos datus.
Ja uzņēmumā ir mazs darbinieku skaits un informācijas konfidencialitāte nav svarīgākais faktors firmas darbības politikā tad var izlīdzēties ar vienu kopēju mapi uz kāda no datoriem kurā katrs noglabā savu informāciju un reizi vai divas nedēļā šī informācija tiek nokopēta kompaktdiskā vai magnētoptiskajā diskā.
Taču, saprotiet paši- šāds risinājums nav nopietns. Ja uzņēmumam ir vairāki simti strādnieku, tad, manuprāt, vienīgais man pieņemamais risinājums ir labi pārdomātas un funkcionālas failu servera klients-serveris veida sistēmas ieviešana. Arī informācijas apstrāde, kopēšana, aizsardzība un cita veida apstrāde būs labāk paveicama ja visa informācija būs vienuviet-uz servera. Vieglāk ir aizsargāt vienu datoru-serveri-nekā simt vai divsimt, trīssimt datorus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties