Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:438063
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vācu pedagogs Frīdrihs Ādolfs Dīstervēgs (1790.29.X – 1866.7.VII) dzimis nelielā Vestfāles rūpniecības pilsētā Zīgenē juristu ģimenē. Vidusskola un augstskola, kuras Dīstervēgs pabeidza, viņā izraisīja riebumu pret dogmatismu, kāds tur valdīja mācīšanā. Pēc universitātes beigšanas 1813. gadā viņš kļuva par fizikas un matemātikas skolotāju paraugskolā Frankfurtē pie Mainas. Tur skolotāji, dedzīgi Pestalocija pedagoģiskās teorijas piekritēji, Dīstervēgu iepazīstināja ar diženā šveiciešu pedagoga uzskatiem un viņš kļuva par J. Pestalocija pedagoģisko ideju paudēju un realizētāju dzīvē. Dīstervēgs nopietni pievērsās skolotāju sagatavošanai. Viņš uzskatīja, ka mācībās jāattīsta domāšana, jārosina izziņas aktivitāte. Sabiedrības konsolidāciju redzēja tautas izglītībā. Dīstervēgs bijis arī skolotāju semināra direktors Mersā (1820 – 1832), Berlīnē (1832 – 1847). Dīstervēgs radoši attīstīja J.H. Pestalocija pedagoģijas mācību, popularizēja viņa atziņas, cīnījās par skolu sistēmas demokratizāciju, pret baznīcas aizbildniecību pār skolu. Dīstervēga pedagoģiskās idejas izplatījās arī Krievijā un Latvijā tās pauda Jānis Cimze.
Dīstervēgs dibināja Reinas Lapas audzināšanai un mācīšanai, sarakstīja daudz skolas grāmatu un pedagoģisku darbu. Nozīmīgākie darbi: “Ceļvedis vācu skolotāju izglītošanai” (1835); “Trīs prūšu regulatīvi” (1855) u.c.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties