Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:590385
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Raganu gravas oss atrodas Gaujas nacionālā parka teritorijā un parka noteikumi nosaka, ka aizliegts cirst kokus mežaudzēs, kur priedes vecums pārsniedz 140 gadus, aizliegts cirst kokus kailcirtē, cirst nokaltušus kokus un izvākt kritalas, ja to diametrs lielāks par 50cm, galvenajā cirtē un kopšanas cirtē jāsaglabā vismaz 10 vecākie un lielākie koki uz 1ha.
Krustkalnu dabas rezervāta likums nosaka, ka skujkoku meži uz osveida reljefa formām pieder rezervāta regulējamā režīma zonai. Šajā zonā ir aizliegts uzturēties bez pārvaldes atļaujas, aizliegts lietot ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus, veikt mežsaimniecisko darbību, izņemot gadījumus, kad jāaizvāc bīstamie koki un jāsaglabā bioloģiskā daudzveidība, aizliegts veikt saimniecisko darbību, kas kaitē skujkoku mežiem uz osveida reljefa formām.
Aplūkojot mikroliegumu izveidošanas, aizsardzības un apsaimniekošanas noteikumus, secināju, ka neviena no šo biotopu raksturojošām sugām nepieder sugām, kurām izveidojami mikroliegumi.
Šo biotopu apdraud dabisko traucējumu ierobežošana, tā piemēram, tiek ierobežoti mežu ugunsgrēki, kā rezultātā mežā parādās vairāk egļu, tiek noēnota zemsedze, palielinās nobiru skaits, veidojas diezgan biezs detrīta slānis un priežu mežiem raksturīgo sugu skaits samazinās, tādēļ no apsaimniekošanas viedokļa svarīga būtu šādu biotopu kontrolēta dedzināšana vai nevēlamo koku un krūmu izciršana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1337173
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties