Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:446384
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, etiķetei ir ļoti svarīga loma biznesā, jo cilvēku attiecību veidošanas pamatā ir uzvedība. Tā kā mana nākotne ir saistīta ar biznesu, es nolēmu apskatīt biznesa etiķeti.
Etiķete (fr. etiquette) – uzvedības noteikumu kopums, kas attiecas uz ārēji izpaustu attieksmi pret cilvēkiem: izturēšanās pret apkārtējiem, uzrunas un sasveicināšanās formas, uzvedības sabiedriskās vietās, manieres un apģērbs.
Etiķete ir sabiedrības ārējās kultūras sastāvdaļa. Tajā ietilpst tās sabiedrības ārējās kultūras prasības, kuras iegūst stingri reglamentēta ceremoniāla raksturu un kuru ievērošanā īpaša nozīme ir noteiktai uzvedības formai. Lai gan etiķete galu galā izsaka noteiktu morāles principu saturu, cilvēku cienīšanu, šķiru sabiedrībā tā parasti kļūst par nosacītu rituālu, tai ir tīri ārēja, no tikumiskā satura atrauta forma, stingri kanonizēts raksturs. Tā izpaužas sarežģītā detalizētu pieklājības noteikumu sistēmā, precīzi klasificē noteikumus, kā izturēties pret dažādu šķiru un kārtu pārstāvjiem, pret amatpersonām atbilstoši viņu rangam (kā kurš jāuzrunā, kā kurš jāgodā), noteikumus, kā izturēties dažādās aprindās (galma etiķete, diplomātiskā etiķete, „augtākās sabiedrības” etiķete utt.). Taču aiz stingras etiķetes ievērošanas var slēpties nelabvēlīga un necienīga izturēšanās pret cilvēkiem. Būtībā tā bieži ir sankcionēta liekulības forma cilvēku ikdienas savstarpējās attiecībās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties