Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:489241
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Erotika ( gr. ) 1. Erota darbības aploks. 2. tas mīlas dzīves novads, kurā dzimuma sakariem nav nekādas vai ļoti niecīga nozīme. 3. Nepareizā un vulgārā nozīmē tas pats, kas seksualitāte (kā to saprot liela daļa cilvēku).
Par erotiskās dziņas būtību ir vairāki uzskati: 1. Naturālistiskais uzskats erotisko dziņu uzskata par seksuālo dziņu kura ir refleksa un līdz ar to tai ir acumirkļa raksturs. 2. Bioloģiskais uzskats to izskaidro to ar sugas turpināšanas dziņu. 3. Spirituālistiskais ( jaunplatonisma radīts un kristiānisma pilnveidots ) uzskats erotisko dziņu uztver kā dzīvniecisku un neiederīgu cilvēka dabā.
Visi šie iepriekšminētie uzskati ir vienpusīgi, taču erotiskā dziņa ir kompleksa un ietver sevī veselu rindu elementāru iedzimtu dziņu, kas izšķiramas kā vienas totalitātes dažādas puses. 1. Palīdzības jeb kopðanas dziņa (izpaužas laulībā kā savstarpēja sekmēšana saimnieciskā ziņā). 2. Erotiskā dziņa satur arī biedrošanās dziņu ( tā ir tieksme uz kopību, bet tai pievienojas arī dzimuma dzīve). 3. Padošanās jeb paklausības dziņa (ko parasti atvasina no bailēm, lai gan īstenībā produktīvā paklausība ir īpaša dziņa) parādās griba labprātīgi padoties otrai personai, kas šķiet pārāka ar savām garīgām vērtībām.
Erotiskajai dziņai ir tuvs sakars ar estētisko dziņu. Erotisku noskaņojumu var uzskatīt par estētiskās attieksmes īpašu gadījumu, kur mīlamā persona viņas partnerim šķiet pati pilnība un visa ideālā iemiesojums. Erotiskā dziņa pilnībā uzplaukst laulībā, jo tikai te, saimnieciskas kopdzīves veidā var pilnīgi realizēties kopības un kopšanas dziņa.
Eksistē dažādas mīlestības (dzimtenes, bērnu …), taču mūs interesē mīlestība erotiskās dziņas nozīmē. Dzimuma mīlai īpašu nokrāsu piešķir juteklība. Seksuālā juteklība mēdz būt vienota ar maigumu, kas īstenībā ir kopšanas dziņas pavadonis, bet tā kā pilnīga erotiskā dziņa arī izsauc kopšanas dziņu, tad jutekliskās iekāres vienība ar maigumu ir viegli saprotama.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142531
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties