Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:138776
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Acteku impērijas galvaspilsēta Tenočtitlānā un jaunais Meksikas valdnieks Ernans Kortess
Kortesam bija jāiekaro acteku valdnieka Montesuma II valsts. Apjukušais Montesuma II laipni uzņēma Kortesu.Kortess deva valdniekam Montesuma II dāvanas.Sākumā Kortesa konkistadorus uzņēma kā viesus, bet drīz sākās acteku konfrontācija ar spāņiem, kuri valdnieku Montesumu II padarīja par savu gūstekni.1.Jūlijā Montesums II tika nogalināts (Spāņi apgalvoja, ka viņa paša cilvēki esot nomētājuši viņu ar akmeņiem līdz nāvei ,citi apgalvo ka Spāņi esot viņu nogalinājuši ,līdzko viņi saprata viņa nespēju pielabināt vietējos. Kad spānieši sāka laupīt, notika acteku sacelšanās. Jaunais acteku valdnieks Kvautemoks mēģināja organizēt pretestību, bet neveiksmīgi.Kortess Tenočtitlānā atgriezās 1521. gadā ar lielu karaspēku un ieņēma pilsētu Meksika nonāca spānijas varā. 1521.gada Janvārī Kortes piedzīvoja sazvērestību ,no Antonio de Villafana puses ,kurš tika pakārts tās dēl.Kortess saņēma Kubas komandieri kā ķīlnieku un pārliecināja karaspēku, lai maina puses , un pievonojas viņam. Tad spāņi tiek padzīti no pilsētas ar ievērojamiem zaudējumiem, kas saucas’’ Noche Triste’’ –‘’Bēdu nakts’’.Kortess tad ir spiests pārvietoties. Pēc Acteku impērijas sagraušanas un pakļaušanas.1523.gadā Kortess ir Jaunās Spānijas vispārējais kapteinis un Meksikas gubernators.

Ernans Kortess saņem balvu,’’Ļaunais iekarotājs’’ , savas viltīgās,ļaunās, un māņticīgās ekspedīcijas rezultātu dēļ ,kurā gāja bojā Acteku tauta un to kultūra.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties