Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194900
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vārds ergonomika arvien vairāk tiek lietots mūsu ikdienā, taču reizēm mēs to vai nu nesaprotam, vai arī saprotam atšķirīgi.
Viens no galvenajiem ergonomikas uzdevumiem ir nodrošināt produktu un sistēmu atbilstību cilvēkam. Vispārīgi runājot, tas nozīmē produktu un sistēmu (monitora, ievadiekārtu, programmatūras, darba vietas, darba vides un uzdevumu) uzbūves piemērotību potenciālo lietotāju īpašībām, spējām un ierobežojumiem. Uzlabojoties sistēmas ergonomikai, uzlabojas arī darba efektivitāte, samazinās gan kļūdu skaits un diskomforta sajūta, gan veselības un drošības riska momenti. Cilvēka spēju neņemšana vērā ir izšķērdība, samazina darba efektivitāti un rezultātā darbs ir apnicīgs un garlaicīgs.
Praksē visi produktu vai sistēmu lietotāji ir dažādi, tādēļ ir svarīgi saprast šīs atšķirības, lai veidotu produktus un sistēmas, kas variējami atkarībā no tām. Gan aparatūra, gan programmatūra var tikt izmantoti ļoti daudz dažādu uzdevumu veikšanai, ļoti atšķirīgās darba vidēs, un tas viss jāņem vērā, tos veidojot. Ergonomiskums ir svarīgs jebkuram produktam vai sistēmai, kas paredzēti cilvēka lietošanai. Tas ir sevišķi svarīgi, ja:
· darbs ir intensīvs,
· lietotāja darba precizitāte vai ātrums ir kritiski,
· lietotāja pieņemšana ir kritiska.
Vienlīdz svarīgs ir gan atsevišķu produktu ergonomiskums, gan visas sistēmas ergonomiskums. Strādājot ar ergonomiskiem produktiem – monitoru, tastatūru, krēslu u. c. –, bet, nepareizi iekārtojot darba vietu, negūsim gaidīto efektu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties