Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492857
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvojamo platību apsildīšana
Pēdējo 60 gadu laikā ģeotermālās enerģijas izmantošana mājokļu apsildīšanai ievērojami palielinājusies. Mūsdienās māju apsildīšana ar ģeotermālo enerģiju ir ne tikai galvenais ģeotermālās enerģijas izmantošanas veids, bet tas ir izplatītākais mājokļu apsildīšanas veids. Aprēķināts, ka 2005.gadā mājokļu apsildīšanai 89% enerģijas deva ģeotermālā enerģija, 10% elektriskā enerģija, 1% naftas produkti. Šis sasniegums ļauj Islandei importēt mazāk degvielas, kā rezultātā cenas par apkuri ir zemākas.

Sniega kausēšana
Sniega kausēšana ziemas sezonas laikā, lai atbrīvotu no apledojuma ietves, ielas un stāvvietas pilsētās. Islandē tiek izmantotas sniega kausēšanas sistēmas, kas uzstādītas zem zemes virsmas. Sniega kausēšanas sistēmās tiek izmatots aptuveni 35oC silts atgriezes ūdens, kas pirms tam izmantots dzīvojamo platību apsildīšanai (šādi tiek samazinātas siltuma emisijas vidē). Kopējā platība, kurā uzstādītas šādas sistēmas ir apmēram 840 000 m2, Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā – 550 000 m2.

Elektrības ražošana
Zemes siltumu elektrības ražošanai Islandē izmanto kopš 1969. gada. Pēdējos gados pieprasījums pēc elektroenerģijas, kas saražota izmantojot Zemes dzīļu siltumu pieaug. 2005. gadā 19,1% elektrības tika saražota izmantojot Zemes siltumu. Aptuveni 84% nāca no hidroelektrostacijām, pārējā elektroenerģija iegūta sadedzinot fosilo kurināmo. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125175
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties