Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:780196
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izmantojot Marte Meo metodi ikdienas saskarsmē, tiek veicināta ne vien bērna emocionālā un psiholoģiskā attīstība, bet tiek pilnveidota arī vecāka (pieauguša) komunikācijas kompetence – prasme sadarboties, atbalstīt, ieraudzīt bērna spējas. Šī metode ir liels atbalsts speciālistiem darbā ar bērniem ar īpašām vajadzībām [16]. Bērna attīstība tiek īstenota soli pa solim, attīstās droša piesaiste pie vecākiem, uzlabojas bērna sociālās prasmes. Attīstoties, bērns mācās izprast savas emocijas un jūtas, tāpēc ir svarīgi, lai bērns būtu spējīgs tās atšifrēt un ar tām dalīties. Marte Meo metode var būt noderīga visiem, kas ikdienā saskaras ar bērniem: vecākiem, pirmsskolas un citu izglītības iestāžu pedagogiem, psihologiem, sociālajiem pedagogiem, ģimenes konsultantiem un citiem speciālistiem; to var izmantot gan profilaktiskajos mērķos, gan problēmsituāciju risināšanai bērna un pieauguša mijiedarbībā.
Tikumisko vērtību ievērošana, sociālā adaptācija, emocionālais intelekts ir personību raksturojošākās iezīmes. Emocionālās saskarsmes prasmes nav iedzimtas, tās attīstās visa dzīves garumā, un nosaka cik labi un harmoniski cilvēks uzkopj attiecības ar apkārtējo pasauli, un ietekmē cilvēka spējas būt pašpietiekamam, uzņēmīgam, veiksmīgam, spējīgam efektīvi kontaktēties ar citiem un būt mierā ar sevi pašu. Citiem vārdiem sākot, bērna uzkopta emocionālā saskarsmē var būt aplūkota, ka viņa panākumu pilnas turpmākas dzīves garantija.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1372528
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties