Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:221791
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Katram cilvēkam ir sava dzīve. To, kāda tā būs, nosakām mēs paši, nosaka laikmets, kurā dzīvojam. To, kādu dzīvi izvēlējās skaistā meitene Elza, lasītājam lieliski parāda Elīna Zālīte romānā „Agrā rūsa”.

Romāna saturs un mākslinieciskais veidojums

Romāns „Agrā rūsa” saista lasītājus ar mākslinieciski spilgto sadzīves ainu tēlojumu. Romānam ir divas redakcijas. Tas sarakstīts un pirmoreiz grāmatā izdots 1944.gada vasarā Rīgā 5000 eksemplāru metienā. Pirmo recenziju, kas datēta ar 1946.gada 6.aprīli, uzrakstīja Anna Sakse. Tās teksts bija sekojošs: „Romānā „Agrā rūsa” risināta ļoti svarīga problēma – pilsoniskā jaunatnes audzināšana buržuāziskajā Latvijā. Romānā reālistiski parādīts buržuāziskās jaunatnes tukšums, greznošanās un uzdzīves kāre, sabiedrisku mērķu trūkums. Romāna centrā strādnieku meitene, kas skolā nonāk provinces pilsonības bagātāko aprindu „zelta jaunatnes” ietekmē. Vecāku nabadzība viņai sāk likties nepanesama, par dzīves mērķi kļūst nauda, resp., bagātība, greznas drēbes, skaists dzīvoklis, kafejnīcas utt. Tomēr dzīve pret trūcīgo aprindu inteliģentiem ir ļoti skarba, Latvijā ir desmitiem tūkstošu inteliģento bezdarbnieku, starp tiem arī romāna varone, kas par nabadzīgiem grašiem kvern dažādu iestāžu kancelejās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties