Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:381007
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbs veidots pārsvarā kā galvenā tēla iekšējais monologs, bet protams, ļoti bieži sastopams ir arī dialogs, pavisam reti polilogs.
Stāstījums un tā elementi – pārsvarā tēlojums, jo tika attēloti visi notikumu aspekti un iespējamie varianti, tēlu domas, jūtas, emocijas un sīkas detaļas, tomēr bija vērojamas dažas atkāpes no sižeta – pārsvarā Elzas pēkšņu atmiņu vai secinājumu veidā. Ņemot vērā, ka Elza stāstīja par savu dzīvi pirms cietuma, tātad, par pagātni – var uzskatīt, ka šis romāns ir emocionāls un personisks pārstāts, bet ne primitīvā līmenī.
Redzespunkts - Stāstījums ir stipri subjektivizēts – vērtējošais personīgais viedoklis tika izteikts pārsvarā viscaur darbam, gan no „Es” pozīcijas, kā arī „3. personas” pozīcijas, stāstītājs ir Elza, un visus romāna notikumus lasītājs redz caur viņas acīm un uztveri.
Vēstījuma veids – gan reālistiskais, gan sirreālistiskais, jo varonei patika dzīvot sapņu pasaulē, kas eksistēja blakus skarbajai realitātei, lai gan līdz noteiktam brīdim viņa nevēlējās to līdz galam pieņemt, tādēļ var uzskatīt, ka vēstījums ir arī nedaudz romantisks.
Forma - Sižetu virza iekšējie pārdzīvojumi un tēlojums, kā arī tēlu darbība; secīgums – pārsvarā skats pagātnē; kompozīcija klasiska – ievads, sarežģījums, kāpinajums, kulminācija, atrisinājums ir izkārtoti secīgi un loģiski (kā sarežģījumu izcēlu Elzas un Ķikuļa kunga aprēķina kāzas; kā kāpinājumu – afēra ar Italo; kā kulmināciju es izdalīju Ķikuļa kunga slepkavību). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties