Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:360269
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Patēriņa mērītāji
Par pamat parametriem šķidruma straumes kustību atvērtos kanālos vai caurulē, kā arī tvaika, gāzes un plazmas straumes ir patēriņš. Tas ir vielas daudzums, kurš tek caur kādu šķēluma straumi laika vienībā, un kopējais skaits iztekošās vielas. Patēriņš un daudzums ir saistīti savā starpa, tāpat kā ātrums un ceļš cieto ķermeņu kustībā. Abas vienības var izteikt caur tilpuma un masas vienībām, atbilstoši runājot par tilpuma patēriņu Q un masas patēriņu M. Dažreiz rodas interese par straumes ātrumu v, kurā var būt vietēja (dotajā punktā šķēluma straumē), pieņemta par viduvēju pēc šķēluma straumes daļas un vidējo pēc visa šķēlumā.
Šķidruma, gāzes un tvaika daudzuma mērīšanu realizē vai nu ar periodisku vienlīdzīgo tilpumu ceļu vai ar masu vielas dozām, vai arī integrējot patēriņu. Patēriņa metodes tiek realizētas ar tīri mehāniskiem līdzekļiem, tāpēc tiks apskatītas dažas tās metodes, kuras ir saistītas ar patēriņa mērīšanu.

Patēriņa mērītāji ar spiediena maiņu
Spiediena mērpārveidotājs ir ierīce, kura uztver un pārveido šķidruma vai gāzes spiedienu proporcionālā elektriskajā signālā.
Pie spiediena mērpārveidotājiem pieder arī ierīces, kuras spiediena spēku vispirms pārveido mehāniskā pārvietojumā, un tad, izmantojot pārvietojuma mēriekārtas, iegūst elektrisku izejas signālu. Pārvietojuma noteikšanai var izmantot dažādus fizikālus principus. Konkrēta principa izmantošanu nosaka iegūtā pārvietojuma lielums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties